Espacio publicitario

Obiol: “L’emoció de viure les festes ha d’anar sempre acompanyada per respectar els drets fonamentals de les persones treballadores, això és, suficient descans, sous dignes i espais segurs de treball.”

Reclamen que l’Ajuntament, en col·laboració amb els sindicats, difonguen els drets laborals bàsics de cara a les festes de Moros i Cristians.

Arran de les denúncies fetes al voltant de la Feria d’abril de Sevilla, Guanyar Alcoi ha volgut recordar que la precarietat és un element comú en el sector de l’hostaleria, malauradament. Precarietat que se sol intensificar en celebracions més multitudinàries com ara les festes patronals. Per eixe motiu la plataforma municipalista ha volgut fer una crida a l’administració pública per a que s’intensifiquen les inspeccions de treball durant els dies en que es desenvolupen les festes de Moros i Cristians d’Alcoi per tal d’evitar situacions d’incompliment dels drets de les persones treballadores. La regidora de la formació Sandra Obiol és clara al respecte: “Han sigut dos anys molt llargs sense poder gaudir de les nostres festes. I han sigut dos anys molt durs econòmicament per als sectors que hi estan estretament relacionats. Però això no és excusa per a traspassar les línies bàsiques que fonamenten els drets dels treballadors al descans, a un sou decent i a uns espais segurs de treball.”

Per a Guanyar, és molt important recordar sempre a les persones treballadores quins són els seus drets. Però també, assenyalen, és important recordar que hi ha figures, com la inspecció de treball, que han de vetllar perquè aquests drets s’acomplisquen. Per eixe motiu demanen al govern municipal que es faça un recordatori a tota la població dels drets laborals bàsics i de quines eines de denúncia hi tenen en el cas d’incompliment d’aquests drets. Com acaba dient Obiol: “es tracta de viure la festa totes i tots en les millors condicions possibles. I l’hostaleria però també altres serveis, com els relacionats amb l’elaboració de vestits o bé els d’espectacles, han de saber que han de respectar els drets dels treballadors i treballadores i que, si no ho fan, podran ser sancionats. La festa és massa important com per a que siga una excusa per justificar possibles abusos laborals.”

Espacio Publicitario

Deja un comentario