Espacio publicitario

Va aconseguir 600.000 euros en els pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana.

Dissabte 9 d’abril a les 12h a Cerveses Lluna.

El pròxim dissabte 9 d’abril a les 12 h a l’espai que Cerveses Lluna té al barranc de Na Lloba es presentarà l’Ateneu: Centre de Creació i Cultura Contemporània. Es tracta d’un projecte de recuperació de patrimoni industrial i de creació cultural de la plataforma municipalista Guanyar Alcoi que va ser triat entre totes les propostes presentades a l’àmbit de les Comarques Centrals en els primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana. La proposta compta, per tant, amb el suport previ de la ciutadania el que representa l’evidència que les alcoianes i alcoians reclamen una política cultural moderna i arrelada en l’autogestió. Una de les seues promotores, la professora de l’Escola d’Art d’Alcoi i creadora, Magda Arques així ho explica: «pensem que Alcoi té un potencial creatiu immens i que l’administració pública ha d’acompanyar més que dirigir. Per això volem tirar endavant aquesta iniciativa, construir un espai, d’autogestió, on es puguen establir sinergies entre les creadores de diferents disciplines contribuint a fer encara més gran eixe potencial de la ciutat.»

L’Ateneu ha aconseguit 600.000 euros d’inversió i forma part de les 5 propostes presentades per Guanyar Alcoi en aquesta primera edició dels pressupostos participatius autonòmics. D’aquestes propostes, i juntament amb l’Ateneu, també han aconseguit finançament per a la rehabilitació del Centre Històric d’Alcoi. Una vegada incorporades aquestes propostes als pressupostos de la Generalitat Valenciana, els promotors esperen les properes passes en la construcció d’aquest Ateneu, amb la confiança que prompte es podrà gaudir d’aquest espai a la ciutat. Com bé assenyala Jorge Vañó, programador cultural i promotor de la iniciativa: «confiem molt en la Conselleria de Cultura, sabem que respectaran la proposta inicial i la voluntat de la ciutadania en dotar a Alcoi d’aquest espai de creació i fabricació cultural. Per eixe motiu els hi volem mostrar a com més gent millor, per anar construint un projecte que ha de ser de totes i tots els alcoians. Animem als nostres veïns i veïnes a vindre dissabte, no perquè ens escolten, si no per a dir la seua i anar nodrint d’idees l’Ateneu.»

Dissabte 9 d’abril a les 12 hores. Cerveses Lluna «Ca Na Lloba». Carrer Barranc de Na Lloba, 31. Alcoi.

Espacio Publicitario

Deja un comentario