Espacio publicitario

Se li recomana repetir el procés d’adjudicació de la difusió de publicitat institucional perquè un dels informes on es decideix l’empresa a la qual van els diners el fa Maria Llopis, en eixe moment assessora del govern, i quan Guanyar fa saltar l’alarma perquè això està prohibit, el passa a signar un tècnic sense canviar ni una coma del text.

Gràcies a la denúncia feta per Guanyar Alcoi l’Agència Antifrau Valenciana ha tornat a posar en evidència l’escassa pulcritud del govern de Francés amb la gestió dels recursos públics, els diners dels alcoians i alcoianes. L’Agència Antifrau reclama que s’anul·le el procés d’adjudicació del contracte públic de gestió de publicitat institucional. El nucli del problema és un informe en el qual es valoraven les ofertes presentades per les empreses que concursaven pel servei, açò és, tindre un intermediari per a gestionar les decisions del govern en matèria de publicitat institucional. Eixe informe mai pot ser realitzat per un assessor del govern, perquè es pot entendre que actua de part. No obstant això, el va signar la Sra. Maria Llopis, en eixe moment assessora de Francés, tot i que ara ha passat a formar part del cos de treballadors de l’Ajuntament d’Alcoi.

Davant de la reclamació de Guanyar sobre la irregularitat de l’informe, la resposta del govern, més en concret de la Sra. Lorena Zamorano responsable dels processos de contractació va ser aportar un informe signat, aquesta vegada sí, per un funcionari de l’ajuntament. Però amb dues qüestions importants i que l’agència Antifrau assenyala com a molt problemàtiques:

  1. El text és idèntic, l’única diferència és qui el signa.
  2. El text es presenta una vegada obertes les propostes econòmiques que fan les empreses, un fet que no es pot permetre en processos de contractació pública per a garantir la justícia de tot el procés.

Amb tot açò, el procediment ha sigut rebutjat per l’Agència Antifrau per tractar-se d’un procés sense cap mena de dubte irregular i se li demana al govern de Francés que es repetisca.

El regidor de la formació municipalista, Pablo González, ha valorat aquesta situació: «no entenem, i duem ja anys fent un esforç per entendre-ho, perquè Francés i els seus s’encaboten en equivocar-se tant. Primer accepten pagar un munt de diners amb l’aval de la seua assessora. Els pillem i demanen a un tècnic que signe el mateix informe, el mateixet. I clar, no cola. No sé si pensaven que no es llegiria ningú el text…»

El cas es remunta a l’any 2020 i des d’aleshores Guanyar Alcoi ha estat fent feina de fiscalització d’aquesta contractació. El resultat ha estat una denúncia a l’Agència Valenciana Antifrau, davant de la negativa del govern municipal a resoldre aquesta situació. De fet, la defensa arguïda per la responsable de la regidoria de contractació, la Sra. Lorena Zamorano, ha sigut que ho han fet tot de manera correcta i que només volem el seu desgast, quan per a Guanyar, afirmen, «el que demanem és que no es desgaste encara més la legitimitat institucional de l’ajuntament d’Alcoi amb la seua mala praxi». Ara és evident que Francés i el seu equip s’ha equivocat i que, a més, han involucrat a treballadors de la casa en la seua equivocació. Per eixe motiu Guanyar Alcoi demana que de manera immediata el govern de Francés repetisca el procés d’adjudicació del contracte d’aquest servei. González: «els ciutadans no podem estar sempre pensant que qui ens governa vol enganyar-nos. I per a evitar eixa sensació, els que ens governen han de ser extremadament pulcres en totes les decisions i accions que emprenguen. I ací no ho han sigut. Així que demanem que siguen responsables i que tornen a repetir el procés.»

L’informe de la resolució final d’investigació de l’Agència Valenciana Antifrau està disponible públicament a la seua pàgina o seguint el següent enllaç:

Espacio Publicitario

Deja un comentario