Espacio publicitario

§  La plataforma denuncia que no hi ha cap argument per a mantindre la reducció d’uns horaris que ja de per si eren insuficients

§  La discriminació del trens regionals en comparació a les línies d’AVE és escandalosa: Alacant ha recuperat ja els 24 trens d’alta velocitat que tenia abans de la pandèmia

§  Demanaran als ajuntaments de la línia ferroviària, entre Alcoi i Xàtiva, que exigisquen a RENFE i al Ministeri de Transports la recuperació d’eixos horaris mínims

3/maig/2022

El dimarts 3 de maig ha tingut lloc a Alcoi una nova assemblea de «Salvem el Tren de l’Alcoià-El Comtat», plataforma en defensa de la millora de la línia ferroviària Alcoi-València.

Les persones assistents han valorat les últimes activitats dutes a terme, com és el cas de l’excursió combinant tren i senderisme del passat 10 d’abril, que va concloure amb una concentració reivindicativa a l’estació d’Ontinyent, confluint amb els participants en la 1a Trobada Cicloturista d’Alforges de la Vall d’Albaida.

En l’assemblea s’ha informat de les últimes novetats pel que fa a la política ferroviària i s’ha acordat reivindicar també objectius a curt termini. Un d’estos primers objectius és la recuperació immediata dels horaris anteriors al confinament, que ja de per si eren insuficients.

Per a Salvem el Tren no hi ha cap argument que puga justificar que es mantinga la reducció d’horaris. La situació contrasta amb la recuperació de les freqüències de les línies d’AVE; així, RENFE ha anunciat recentment que Alacant ha recuperat ja els 24 trens d’alta velocitat diaris que tenia abans de la pandèmia.

Per això, la plataforma sol·licitarà a tots els ajuntaments de la línia entre Alcoi i Xàtiva que exigisquen a RENFE i al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la recuperació d’eixos horaris, que consideren que són els mínims.

Com ja s’ha denunciat de manera reiterada, el tren Alcoi-València pateix un abandonament i una falta d’inversions des de fa dècades, que ha comportat un manteniment deficient de la infraestructura. A això cal afegir uns horaris insuficients i inadequats, una velocitat excessivament lenta, uns preus dels bitllets alts, uns vehicles poc accessibles, etc.

La plataforma considera hipòcrita que el Ministeri de Transport parle de mobilitat sostenible quan, al mateix temps i a diferència d’altres països europeus, està deixant el tren convencional en una situació d’abandó.

En l’actual escenari d’emergència climàtica el tren està cridat a tindre un major protagonisme, per la qual cosa el manteniment i millora del nostre tren serà cada vegada més un objectiu vital per a les nostres comarques.

Per això, Salvem el Tren de l’Alcoià-El Comtat entén que la defensa de la línia Alcoi-València és una iniciativa que ha de ser compartida pel conjunt de la societat i anima totes les persones i organitzacions a participar-hi en la mesura de les seues possibilitats.

Espacio Publicitario

Deja un comentario