Espacio publicitario

El teatre només està obert en algunes ocasions com la Mostra o el Tirisiti a pesar del seu mal estat.

El govern de Francés no s’ha presentat a les ajudes autonòmiques per a la remodelació d’infraestructures teatrals evidenciant la seua desídia per l’estat del Principal.

En febrer de 2022 Guanyar va fer un prec per a que el govern de Francés es presentara a unes ajudes per a la millora de les infraestructures teatrals de Conselleria de Cultura. El prec va ser aprovat, però el govern no ha optat per aquestes ajudes com es veu a la resolució de 13 d’abril de 2022, del conseller d’Educació, Cultura i Esport, publicada fa unes setmanes en el DOGV núm. 9321 de 20.04.2022, per la qual es concedeixen subvencions destinades a finançar la reforma i modernització d’instal·lacions i equipament d’espais escènics existents en 2022. Guanyar va demanar explicacions al regidor de cultural, Raül Llopis, qui va argumentar que no s’havien presentat perquè no havien fet cap millora en el teatre que necessitara finançament. Davant d’açò Guanyar Alcoi, a través de la seua regidora Sandra Obiol, planteja la necessitat urgent de remodelació i reobertura del teatre Principal : «el Principal és un espai importantíssim per a la ciutat i la seua cultura, i està tancat. És una mostra més de la pèssima política cultural d’aquest govern. I la cultura és riquesa, també econòmica, i Francés renuncia a aquesta riquesa.»

Gràcies a la mobilització ciutadana el Principal compta amb una partida dels pressupostos de la Generalitat Valenciana. Però no és suficient per a Guanyar Alcoi, el Principal requereix una aposta decidida del govern municipal. Una aposta que mai arriba. Com assenyala Obiol: «hem demanat un pla de finançament amb calendari i ens han dit que sí, però tots sabem que no ho acompliran, que continuaran mirant cap a un altre costat, fent veure que treballen i el Principal estarà cada vegada més degradat fins al punt que no tinga solució.» A més a més des de la plataforma municipalista també plantegen que «hauríem de preguntar-se perquè si el teatre està tancat per manca de condicions l’obrin per a la mostra de teatre o per al Tirisiti. Estan convençuts que és un espai amb suficients mesures de seguretat?»

Espacio Publicitario

Deja un comentario