Espacio publicitario

La coalició ha presentat una esmena de modificació de les bases de l’esdeveniment organitzat per la Diputació d’Alacant perquè totes les bandes hagen d’interpretar una peça del compositor, alumne predilecte del mestre Óscar Esplá i referent entre les agrupacions musicals qui va faltar el passat 2021.

26 d’abril de 2022

La Diputació d’Alacant finalment inclourà en el seu programa del 50 certamen de bandes de música al mestre compositor Jesús Mula, peça clau al món de la música alacantina i que va faltar al juliol de 2021.

Compromís ha presentat una esmena per a corregir el que havia estat un dèficit en les bases del concurs de bandes més important del sud valencià. D’aquesta manera, totes les bandes participants hauran d’interpretar una peça de qui fora l’alumne predilecte del mític compositor Óscar Esplà i referent de la música i la festa alacantina.

“Era impensable que un esdeveniment tan important de la cultura nostra, com són les bandes de música, es deixara fora del seu programa la figura del mestre Mula. Figures com la d’ell han contribuït a que les societats musicals valencianes hagen estat considerades patrimoni cultural i immaterial, i eixe fet s’ha de posar en valor”, ha remarcat Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant. Així, ha agraït també la voluntat de rectificar-ne per part de la diputada de Cultura, Julia Parra, a qui li va traslladar l’esmena dimecres passat durant la comissió de Cultura de l’ens provincial.

“El darrer mes de setembre”, ha continuat el diputat, “a l’ADDA es va descobrir una placa homenatge a qui va ser ferm defensor de la creació d’una orquestra com la de l’auditori de la Diputació, però calia fer un esforç més enllà en aquest sentit. Perquè no hi haurà millor homenatge al mestre Mula que sentir a totes les bandes musicals a les nostres comarques interpretar les seues obres”.

Alumne dels compositors Óscar Esplá i Moises Davia, Mula ha suposat un potent referent a les bandes de música de la província, a la que ha regalat des dels inicis de la democràcia espanyola nombroses peces de música de festa, simfònica, així com a diverses havaneres i pasdobles. Mula va ser, a més a més, director del Conservatori Superior de Música ‘Oscar Esplà’, fundador de la Orquestra de la Universitat d’Alacant i impulsor de la creació de l’ADDA.

El certamen de bandas homenajeará en su 50º aniversario al maestro Jesús Mula a propuesta de Compromís

La coalición ha presentado una enmienda de modificación de las bases del evento organizado por la Diputación de Alicante para que todas las bandas tengan que interpretar una pieza del compositor, alumno predilecto del maestro Oscar Esplà y referente entre las agrupaciones musicales quien faltó el pasado 2021.

26 de abril de 2022

La Diputación de Alicante finalmente incluirá en su programa del 50 certamen de bandas de música al maestro compositor Jesús Mula, pieza clave en el mundo de la música alicantina y que faltó en julio de 2021.

Compromís ha presentado una enmienda para corregir el que había sido un déficit en las balsas del concurso de bandas más importante del sur valenciano. De este modo, todas las bandas participantes tendrán que interpretar una pieza de quien fuera el alumno predilecto del mítico compositor Óscar Esplà y referente de la música y la fiesta alicantina.

“Era impensable que un acontecimiento tan importante de la cultura nuestra, como son las bandas de música, se dejara fuera de su programa la figura del maestro Mula. Figuras como la de él han contribuido a que las sociedades musicales de la Comunitat Valenciana hayan sido consideradas patrimonio cultural e inmaterial, y ese hecho se tiene que posar en valor”, ha remarcado Gerard Fullana, portavoz de Compromís a la Diputación de Alicante. Así, ha agradecido también la voluntat de rectificar las mismas por parte de la diputada de Cultura, Julia Parra, a quien le trasladó la enmienda miércoles pasado durante la comisión de Cultura del ente provincial.  

“El último mas de septiembre”, ha continuado el diputado, “al ADDA se descubrió una placa homenajeo a quién fue firme defensor de la creación de una orquesta como la del auditorio de la Diputación, pero había que hacer un esfuerzo más allá en este sentido. Porque no habrá mejor homenaje al maestro Mula que sentir a todas las bandas musicales en nuestras comarcas interpretar sus obras”.

Alumno de los compositores Oscar Esplà y Moises  Davia, Mula ha supuesto un potente en lo referente a las bandas de música de la provincia, a la que ha regalado desde los inicios de la democracia española numerosas piezas de música de fiesta, sinfónica, así como a varias  habaneras y pasodobles. Mula fue, además, director del Conservatorio Superior de Música ‘Oscar Esplà’, fundador de la Orquesta de la Universitat d’Alacant e impulsor de la creación de la ADDA.

Espacio Publicitario

Deja un comentario