8.50 h – Eixida des de l’estació de tren d’Alcoi8.55 h – En arribar a l’abaixador de Cocentaina, caminarem fins a l’Ermita de Santa Bàrbara on esmorzaremA continuació, visita guiada al castell de Cocentaina i al refugi de guerra del Palau Comtal, a càrrec de Rafa Enguix¹Abans d’agafar el tren de tornada (14.57 h), tindrem temps per a llegir un comunicat a la plaça, repartir fulls volants i anar a algun bar per a prendre un refrigeri
¹ Rafa Enguix és mestre, llicenciat en Geografia i Història. Membre de la Garbera Cultural el Guaret, del Centre d’Estudis Contestans, del Grup d’Amics de la Natura i del Centre Excursionista Contestà, entre altres. Co-autor de Cocentaina al teu pas, llibre sobre l’evolució i història de Cocentaina, que explica mitjançant rutes pel poble per a cada època. Un dels seus interessos principals és la interpretació de l’entorn, ja que no és el mateix mirar que veure, i sense coneixement no hi ha estima, i a l’inrevés.
La Plataforma Salvem el Tren de l’Alcoià-Comtat, ha convocat una nova activitat en defensa de la línia ferroviària Alcoi-València per al pròxim diumenge 19 de juny.

Es tracta d’una excursió a Cocentaina utilitzant com a mitjà de transport el tren. Amb aquesta activitat, a més de promoure l’ús del tren, es vol reivindicar la importància que té aquest mitjà també per a l’ús excursionista, ja que permet aproximar-se als punts d’eixida i d’arribada de nombroses excursions per les nostres comarques sense haver d’utilitzar els vehicles particulars.
Així mateix, com en anteriors ocasions, exigirem a Renfe la recuperació immediata dels horaris anteriors al confinament —tot i que som conscients que ja eren molt insuficients— fins que comencen les obres anunciades.
La Plataforma recomana portar calçat còmode, protector solar, dur aigua i esmorzar. Així mateix indica que no cal inscripció prèvia i que cadascú ha d’adquirir el bitllet de tren pel seu compte (si podeu, compreu-lo abans en la web de RENFE, per a facilitar el treball del revisor).
Espacio Publicitario

Deja un comentario