Espacio publicitario

La coalició traslladarà al Govern la seua inquietud per la paralització de projectes necessaris com el Tren de la Costa i la presa del Gallinera


Oliva, 4 de juliol de 2022
El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet i autoritats d’Oliva acompanyats per l’alcaldessaYolanda Balaguer i regidors, han volgut constatar l’avanç de les obres de l’enllaç sud d’Oliva entre la N-332 i l’AP-7.  Es tracta d’una infraestructura, ara en estat d’execució pel Ministeri de Transports, amb vora 24 milions d’euros d’inversió. La més gran que ha fet el Govern de l’Estat a la comarca, i que respon a una reivindicació històrica de la ciutat i dels seus veïns i veïnes i a la bons predisposició i gestions realitzades fins el moment a nivell municipal.


Les obres de l’entrada sud d’Oliva, que presenten un estat d’execució important, juntament amb la rodona de l’accés nord a la ciutat i la gratuïtat de l’Ap-7 ofereixen, a la fi, la solució tan esperada per aconseguir una vertadera ronda de circumval·lació i evitar així el trànsit de turismes i vehicles pesats pel casc urbà d’Oliva. Segons ha pogut explicar l’alcaldessa d’Oliva, “l’enllaç sud suposa també una millora per a la industria de la ciutat ja que ofereix una connexió directa entre els polígons industrials i l’autopista, situant a la ciutat com un punt logístic clau de la zona. Ja son moltes les empreses que s’han instal·lat a Oliva i altres, visiten la ciutat mostrant el seu interès per les facilitats i condicions que presenta la zona industrial, la qual també ha experimentat canvis de millora gràcies a les inversions que ha fet l’Ajuntament d’Oliva els últims anys”.


Pel senador de Compromís “aquest tipus d’obres amplament reivindicades al voltant de l’autopista, com ocorre a molts d’altres municipis valencians, son un exemple ben clar de l’efecte multiplicador de beneficis que té l’alliberament de la concessió del vial de pagament i com ha servit per evitar els històrics problemes de mobilitat de la ciutat d’Oliva i bona part de la comarca, evitar accidents i contaminació i comunicar millor amb nous accessos a poblacions del seu entorn”.


L’alcaldessa d’Oliva, ha assenyalat que “aquestes obres també contemplen ponts que salven la rambla de La Gallinera, una zona que també necessita de la intervenció de l’Estat, en referència a la millora del drenatge de la conca i la presa de laminació per evitar la inundació de la part sud del cas urbà d’Oliva i el tall per inundació de la carretera N-332 a l’altura del seu creuament amb la rambla”. “La realització de les canalitzacions, la connexió de la major part del cabal del barranc Alfadalí al canal de la rambla i la no realització de la presa de laminació fan que cada dia que passa el risc d’inundació s’incremente exponencialment i conseqüentment la perillositat, sense oblidar l’efecte del canvi climàtic sobre el risc d’inundació que afecta de manera determinant el nostre municipi” ha afegit i ha anunciat que canalitzaran a través del senador diferents preguntes al Govern per activar l’execució de la presa.


Mulet ha manifestat que “Oliva és un exemple de com les inversions de l’Estat en matèria de mobilitat, infraestructures i transport milloren notablement la qualitat dels serveis de les ciutats i municipis, de manera directa i indirecta, però també del benestar de la seua ciutadania doncs veiem com els últims anys ha crescut de manera exponencial en totes les vessants: territorial, demogràfica i econòmicament”. 

Anunci de noves iniciatives

Obres com les hui visitades, ha afegit, “no han d’anar deslligades de la inversió, també necessària i reivindicada històricament, per una xarxa ferroviària de qualitat que vertebre el nostre país”. Així ha reivindicat el Tren de la Costa del que ha presentat diverses iniciatives que topen amb la voluntat dels dos governs. “Ens trobem en el mateix punt de fa sis anys lamentablement. La Marina Alta i la Safor son de les poques comarques de tota Europa sense aquest mitjà de transport i en un moment d’emergència climàtica hem d’afavorir el transport col·lectiu, la dependència de combustibles no renovables i la lluita contra el calfament global”, ha manifestat. Així Mulet ha anunciat que en reprendre l’activitat després de l’estiu es plantejaran esmenes de cara a l’elaboració dels Pressupostos Generals de l’Estat per 2023.

Espacio Publicitario

Deja un comentario