Espacio publicitario

Compromís Alcoi ha presentat un document a la regidoria per millorar les taxes municipals de l’any vinent. El portaveu de la formació Màrius Ivorra comenta «aquestes taxes que ara estem revisant són molt importants per alcoianes i alcoians, especialment davant l’escenari econòmics que se’ns planteja per a l’any que ve. El nivell adquisitiu de la ciutadania es veu minvada pels increments de llum i gas, i l’increment general dels preus. Així que presentem unes taxes que segueixen tres itineraris: Social, Transició ecològica, i augment impositiu a Bancs i empreses de subministraments per ús de via pública.


Des de l’Ajuntament tenim la responsabilitat d’ajustar les taxes a aquells que més van a patir aquesta situació econòmica, millorar les ajudes municipals i actualitzar els ràtios d’accés a les ajudes. Ara com ara una família necessita més per a passar el més que fa 1 any, per culpa de la inflació. Així que el límit de sou per a rebre ajudes ha de ser major que fa un any, com també l’ajuda municipal haurà de créixer per a ser útil. Aquesta és una de les nostres propostes, augmentar la subvenció municipal i que les famílies que cobren menys del Salari Minim Interprofessional tinguen accés a aquestes ajudes.


Per altra banda considerem que vists els grans beneficis de bancs i empreses de subministres com gas, telèfon … Des de l’Ajuntament caldria augmentar les taxes municipals d’utilització de sol públic. Hem de revertir aquests beneficis en les alcoianes i alcoians, que més mal ho estan passant.


Finalment el tercer itinerari de les taxes pretén bonificar a aquelles alcoianes i alcoians que afavorisquen la transició ecològica cap a un sistema més sostenible. Baixarem taxes a empreses i persones que instal·len panels solars per a generació elèctrica, tèrmica o revaloren els enderrocs de les obres en empreses dedicades a la seua reutilització. El canvi climàtic està produint i produïra grans despeses econòmiques a l’Ajuntament, i cal incentivar aquelles accions per a revertir-lo»


A Compromís tenim clar que aquesta situació econòmica no la han de pagar les famílies més vulnerables, al contrari aquells que més estan guanyant. I per descomptat hem d’afavorir tots aquells esforços encaminats a la transició cap a un sistema més sostenible i eficient amb el nostre entorn

Espacio Publicitario

Deja un comentario