Espacio publicitario

Compromís demanarà al pròxim ple, l’acord de tots els partits per a demanar a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i a l’estat espanyol que incloga la via Alcoi-Xàtiva dins del programa de mobilitat amb hidrogen del ministeri. En particular ens referim a l’anunci que des del govern central s’han fixat per algunes zones en els trens de rodalies a Hidrogen, que tant la companyia francesa Alstom com les basques Talgo o CAF estan desenvolupant i que en aquests moments estan en proves.

Des del govern de l’estat l’any 2020 van aprovar el full de ruta per impulsar al nostre estat aquest combustible verd amb 8900 milions d’euros als pròxims anys. En aquest full de ruta s’incorporen temes com els transports públics propulsats amb hidrogen. Però ja fa anys que algunes companyies estan treballant en unitats propulsades per pila d’hidrogen, fins i tot actualment estan fent proves a circuits tancats. Des del ministeri estan considerant aquesta tecnologia com a possible solució per a les rodalies d’Extremadura. A Compromís pensem que la inclusió de la línia d’Alcoi a Xàtiva en aquestes proves pilot pot ser un bon revulsiu pel nostre tren, un rodalies de gasoil amb una mitjana de passatgers baixa.

Per al regidor i portaveu de la formació valencianista, Màrius Ivorra «Es tracta de la forma més ràpida i eficient d’actualitzar les línies de mitjana distància que actualment utilitzen trens a gasoil i que, com passa a la nostra línia, no tenen un volum elevat com per a amortitzar una inversió en una electrificació convencional amb catenària, molt més costosa”. Segons explica el portaveu, els actuals motors propulsats per hidrogen serveixen per a arrossegar trens de passatgers de, com a molt, tres cotxes -uns 210 passatgers- i, en cap cas, mercaderies, cosa que fa d’aquesta tecnologia apropiada per a revitalitzar d’una forma eficient i sostenible la nostra línia.

Finalitza el regidor Ivorra «Per això esperem tindre l’adhesió de tota la corporació i fer un front comú per demanar que la Conselleria d’infraestructures i l’Ajuntament presenten el projecte al Govern de l’Estat, la inclusió de la nostra línia ferroviària en aquest programa estatal de transports amb hidrogen verd».

Espacio Publicitario

Deja un comentario