Espacio publicitario

TOPE AL GAS

Mulet señala que “deben primarse las energías limpias” como las fotovoltáicas y la movilidad sostenible “o se frenará su implantación

Madrid, 28 de septiembre de 2022

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha reclamado hoy al Gobierno que estudie fórmulas para eximir a los propietarios de vehículos eléctricos de tener que abonar en sus facturas el tope del gas (una medida para limitar el precio del gas, pero que multiplica el consumo eléctrico por una cantidad que asumen los usuarios del mercado eléctrico). “A nuestro entender”, explica el senador valencianista “que personas que han decidido optar por una movilidad sostenible y de fuentes renovables, vean como se les cobra y encarece su factura a la que se aplica el sobrecoste del tope del gas es completamente ilógico. Especialmente porque, paralelamente, el Gobierno está subvencionando con 0,20 euros/litro la gasolina, un combustible fósil derivado del petróleo muy contaminante, que procede de fuentes no renovables. Nos parece el mundo al revés. Así nos lo han trasladado los afectados y coincidimos con ellos en la injusticia de esta situación”, ha agregado Mulet.

Así el portavoz de Compromís ha anunciado que presentará distintas preguntas al Gobierno para pedir medidas que corrijan esta situación, que se está dando con el tope del gas y que está penalizando a quienes han invertido dinero en fotovoltáicas y vehículos eléctricos para ser más sostenibles. “De lo contrario podrían desincentivar la transición hacia modelos más limpios que contribuyan a frenar el cambio climático”, ha alertado.

Algunos usuarios están reclamando a sus empresas comercializadoras la devolución del tope de gas procedentes de sus KW con los que han cargado los vehículos eléctricos, petición para la que debería existir un mayor soporte legal detrás. “El Gobierno debería tomar medidas ante esta incongruencia de subvencionar la movilidad menos sostenible y gravar en más del doble, la más limpia”, ha concluido.

TOPALL Al GAS

Compromís demana al Govern eximir als propietaris de vehicles elèctrics del topall del gas en les seues factures igual que es bonifica la gasolina

Mulet assenyala que “han de prevaldre’s les energies netes” com les fotovoltàiques i la mobilitat sostenible “o es frenarà la seua implantació

Madrid, 28 de setembre de 2022

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha reclamat hui al Govern que estudie fórmules per a eximir als propietaris de vehicles elèctrics d’haver d’abonar en les seues factures el topall del gas (una mesura per a limitar el preu del gas, però que multiplica el consum elèctric per una quantitat que assumeixen els usuaris del mercat elèctric). “Al nostre entendre”, explica el senador valencianista “que persones que han decidit optar per una mobilitat sostenible i de fonts renovables, vegen com se’ls cobra i encareix la seua factura a la qual s’aplica el sobrecost del topall del gas és completament il·lògic. Especialment perquè, paral·lelament, el Govern està subvencionant amb 0,20 euros/litre la gasolina, un combustible fòssil derivat del petroli molt contaminant, que procedeix de fonts no renovables. Ens sembla el món a l’inrevés. Així ens ho han traslladat els afectats i coincidim amb ells en la injustícia d’aquesta situació”, ha afegit Mulet.

Així, el portaveu de Compromís ha anunciat que presentarà diferents preguntes al Govern per a demanar mesures que corregisquen aquesta situació, que s’està donant amb el topall del gas i que està penalitzant als qui han invertit diners en captadors solars i vehicles elèctrics per a ser més sostenibles. “En cas contrari podrien desincentivar la transició cap a models més nets que contribuïsquen a frenar el canvi climàtic”, ha alertat.

Alguns usuaris estan reclamant a les seues empreses comercialitzadores la devolució del topall de gas procedents dels seus KW amb els quals han carregat els vehicles elèctrics, petició per a la qual hauria d’existir un major suport legal darrere. “El Govern hauria de prendre mesures davant aquesta incongruència de subvencionar la mobilitat menys sostenible i gravar en més del doble, la més neta”, ha conclòs.

Espacio Publicitario

Deja un comentario