Inicio PARTIDOS POLITICOS Guanyar Alcoi Guanyar Alcoi proposa que es pose en marxa un servei públic de...

Guanyar Alcoi proposa que es pose en marxa un servei públic de lloguer d’utensilis i ferramentes

1
13

Mauro Colomina: “La Biblioteca de recursos és una forma de garantir al veïnat l’accés a utensilis i ferramentes les quals el seu ús és limitat, donant accés així a tota la ciutadania a estos objectes”

El grup municipal Guanyar Alcoi presenta al plenari d’octubre una proposta per a la posada en marxa d’una Biblioteca de recursos o una Biblioteca de les coses. Esta proposta, que ja està posant-se en marxa en molts municipis, es tracta d’un servei públic amb el qual tractar de facilitar recursos a la ciutadania.

Tal com descriu el regidor de Guanyar Alcoi Mauro Colomina, “parlem de garantir al veïnat l’accés públic d’utensilis, ferramentes o altres objectes a través d’un sistema de lloguer, préstec o cessió. La característica d’estos objectes seria la seua freqüència limitada d’ús, és a dir, que la seua utilització té un caràcter puntual i limitat en el temps. Una màquina de fer forats per a fer una xicoteta reparació a casa, una cadira de rodes o unes crosses per a fer front a un accident amb lesió temporal o altres ferramentes com puguen ser una clau anglesa, un martell o una serra, les quals el seu ús per l’usuari o usuària vaja a ser limitat i no professional”.

Es poden establir, a més, col·laboracions amb ferreteries i altres establiments per incorporar noves ferramentes i objectes útils per a la ciutadania i amb altres serveis, com el de reparació, de forma que es cree tota una xarxa circular amb la qual fomentar una economia i uns serveis basats en la reutilització dels utensilis, expliquen des de la plataforma ciutadana.

“Amb una Biblioteca de recursos garantim dues coses molt importants i alineades, també, amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, remarca Colomina, “primer, evitar la producció i compra innecessària d’alguns objectes que el seu ús és poc freqüent, reduint el consum i la creació de residus, i, en segon lloc, facilitant l’accés d’estos objectes a famílies que ho necessiten, sobretot aquelles amb recursos econòmics limitats garantint la igualtat d’oportunitats i drets amb independència de la renda de cadascú”.

No sols això, segons el regidor, “esta mesura podria ser, estem segurs, una eina que contribuïsca a generar xarxes de comunitat i veïnatge des de la solidaritat, l’aprofitament dels recursos i la posada en marxa d’un servei públic útil”, conclou.

1 COMENTARIO

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR