Espacio publicitario

TRENS MAESTRAT

Carles Mulet: “Mentre se n’acumulen a les 4 de la vesprada, en falten a primeres hores del matí”Madrid, 8 d’octubre de 2022La setmana vinent el Maestrat recuperarà totes les freqüències retallades als seus trens de mitjana distància i aconseguirà les anteriors a la pandèmia. El senador i portaveu de Compromís, Carles Mulet, que ha interpel·lat per aquest motiu al Govern i realitzat iniciatives sobre aquest tema en la Cambra Alta ha assenyalat que “es tracta sens dubte d’una bona notícia, però ens sembla ara urgent organitzar amb cap i sentit comú els horaris, perquè aquests trens s’ajusten tan bé com siga possible a les necessitats de les persones”.Aquesta és una de les reivindicacions dels seus usuaris, que descarten l’ús del ferrocarril per no conciliar amb els seus horaris laborals en la capital (hospitals, conservatoris, universitats o enllaços amb altres trens). “Un exemple que ens arriba és que qui per exemple utilitza l’AVE des de Castelló no té forma humana de venir des del Maestrat o la Plana Alta i arribar abans de l’eixida a les sis del matí. Així, per exemple, un primer tren podria permetre aqueixa compatibilitat i garantir que pot tornar a la seua casa en un últim tren nocturn, alguna cosa que ara no és possible i obliga a utilitzar el cotxe privat. Una altra opció seria allargar l’Alvia Castelló- Gijon fins a Vinaròs perquè poguera parar tot l’any en les principals estacions del Maestrat i la Plana Alta i oferir-lo amb tarifes MD Avant com es fa en altres corredors de l’Estat. Així, aquest servei podria cobrir una franja d’horaris sense trens, ja que des de les 09.30 h fins a les 12.30 h no hi ha cap per a anar a Castelló, mentre que a la vesprada entre Castelló i Vinaròs hi ha quatre trens en una franja de dues hores de 16 a 18 hores i àmplies zones buides durant el dia. No sembla el més lògic”, ha assenyalat Mulet.Per això ha celebrat avui la recuperació del tren que faltava, però instarà als responsables polítics i de Renfe i ADIF a prendre nota d’aquestes reclamacions que la coalició ha recollit dels usuaris d’aquesta zona.
TRENES MAESTRATCompromís celebra la recuperación de todas las frecuencias al Maestrat anteriores al Covid pero reclama una mejor organización de los horarios Carles Mulet: “Mientras se acumulan a las 4 de la tarde, faltan a primeras horas de la mañana” Madrid, 8 de octubre de 2022La próxima semana el Maestrat recuperará todas las frecuencias recortadas en sus trenes de media distancia y alcanzará las anteriores a la pandemia. El senador y portavoz de Compromís, Carles Mulet, que ha interpelado por este motivo al Gobierno y realizado iniciativas al respecto en la Cámara Alta ha señalado que “se trata sin duda de una buena noticia, pero nos parece ahora urgente organizar con cabeza y sentido común los horarios, para que estos trenes se ajusten lo mejor posible a las necesidades de las personas”.
Esta es una de las reivindicaciones de sus usuarios, que descartan el uso del ferrocarril por no conciliar con sus horarios laborales en la capital (hospitales, conservatorios, universidades o enlaces con otros trenes). “Un ejemplo que nos llega es que quien por ejemplo utiliza el AVE desde Castelló no tiene forma humana de venir desde el Maestrat o la Plana Alta y llegar antes de la salida a las seis de la mañana. Así, por ejemplo, un primer tren podría permitir esa compatibilidad y garantizar que puede regresar a su casa en un último tren nocturno, algo que ahora no es posible y obliga a utilizar el coche privado. Otra opción sería alargar el Alvia Castelló- Gijon hasta Vinaròs para que pudiera parar todo el año en las principales estaciones del Maestrat y la Plana Alta y ofertarlo con tarifas MD Avant como se hace en otros corredores del Estado.
Así, este servicio podría cubrir una franja de horarios sin trenes, ya que desde las 09.30 h hasta las 12.30 h no hay ninguno para ir a Castelló, mientras que por la tarde entre Castelló y Vinaròs hay cuatro trenes en una franja de dos horas de 16 a 18 horas y amplias zonas vacías durante el día. No parece lo más lógico”, ha señalado Mulet.Por eso ha celebrado hoy la recuperación del tren que faltaba, pero instará a los responsables políticos y de Renfe y ADIF a tomar nota de estas reclamaciones que la coalición ha recogido de los usuarios de esta zona.
Espacio Publicitario

Deja un comentario