Espacio publicitario

El PSOE i el PP voten «no» a que Alcoi entre dins del pla estatal de l’hidrogen verd


Compromís Alcoi va sol·licitar al passat ple la incorporació d’Alcoi dins del pla estatal de l’hidrogèn verd, que entre altres coses planteja la posada en marxa d’experiències pilot en transports públics com potser el tren Alcoi-Xàtiva o la creació d’indústries i economia al voltant d’aquest combustible ecològic .

Per al regidor i portaveu de la formació valencianista Màrius Ivorra declara «va ser decebedor la falta de mires, i el desconeixement d’aquest tema que tenen els regidors del govern i membres del PP. Vam haver d’escoltar burles del regidor del PP, que recordant a la tradició negacionista més rancia, es prenia a broma una cosa tan seriosa, projectes que portaran a altres zones de l’Estat una indústria que en pocs anys serà fonamental. No podem esperar res d’un partit que ha fet bandera de la corrupció i el balafiament dels diners públics la seua senya d’identitat o que fins fa uns anys negava el canvi climàtic».

El que sí ens ha sorprés és el desconeixement que té el regidor d’obres el Sr. Jordi Martínez, sobre el transport d’hidrogen. Una de les raons que el PSOE argumentava per no sol·licitar que la línia entre dins de les proves de trens en Hidrogen, és la possibilitat que aturaren les enèsimes obres anunciades de la línia Alcoi -Xàtiva. Des de Compromís, ja al seu moment ens vam informar, per saber en què consistien aquestes obres, que seran de millora del traçat, instal·lació de mesures de seguretat i preinstal·lació per si en algun moment s’ha d’electrificar la línia. Coses totes elles compatibles amb unitats ferroviàries d’hidrogen, ja que és totalment compatible la línia electrificada i les unitats d’hidrogen. Altra vegada més des del govern es demostra la falta de projecte de futur, el poc interés a situar a Alcoi al capdavant i la poca influència del PSOE alcoià dins del seu partit. Però el vertaderament trist, és la poca o nul·la capacitat de mirar més enllà del govern socialista, de buscar un futur econòmic per a Alcoi fora del que són actes de «pan y circo» al que ens tenen malauradament acostumats.

Compromís ja va plantejar fa quasi dues dècades la creació d’espais tecnològics urbans, com a possibilitat de portar empreses a la ciutat, i tant el PP com el PSOE, se’ns van riure de la nostra proposta del parc tecnològic a Rodes. A hores d’ara ambdós pugen al carro de Rodes, però convertint-lo en un projecte desvirtuat, sense futur i que ens costarà als alcoians i alcoianes uns diners de mantenir que no tenim i no ens generarà cap creixement econòmic.

Amb la falta de visió de futur i el seu curt terminisme tant del PSOE com del PP, els precedents així ho demostren, qui realment perd és Alcoi, que fa 20 anys que podria tindre un nucli tecnològic de generació de llocs de treball i economia. I malauradament, ara amb el projecte de l’hidrogen ens torna a passar. Des de Compromís no volem penedir-se dintre d’uns anys, Alcoi no pot perdre oportunitats de creixement econòmic, el futur d’Alcoi no es pot prendre a rissa. Si els que ens governen no veuen més enllà del seu nas, que s’aparten.

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi

Espacio Publicitario

Deja un comentario