• Si el servei es va reforçar en alguns anys abans de la covid-19, actualment és més necessari perquè encara no s’han recuperat totes les freqüències prèvies a la pandèmia.
  • Si RENFE no amplia el servei amb més horaris serà impossible visitar la Fira amb el tren venint des del nord (València, Xàtiva, Ontinyent, etc.).
  • Seria un contrasentit en plena crisi energètica deixar de banda el tren al mateix temps que se centren els esforços en crear 30.000 places d’estacionament per a cotxes particulars.
Espacio publicitario

23 d’octubre de 2022

La plataforma «Salvem el Tren» de l’Alcoià-El Comtat ha demanat a l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, que informe sobre les previsions d’ampliació dels horaris de la línia Alcoi-Xàtiva-València durant la Fira de Tots Sants.

En alguns anys anteriors a la pandèmia de la covid-19, l’Ajuntament de Cocentaina va aconseguir que es reforçara el servei de transport públic per mitjà del ferrocarril durant la Fira, gràcies a acords amb Renfe que va afegir trens especials. Aixi mateix es va establir un servei de bus llançadora per a transportar els passatgers entre el baixador de Renfe a Cocentaina i els carrers de la vila.

Amb eixa millora de l’oferta es facilitava l’accés als visitants de la Fira sense haver de recórrer a vehicles particulars, contribuint així a reduir el col·lapse en els aparcaments i la saturació dels accessos.

«Salvem el Tren» desconeix si enguany s’ha arribat a un acord semblant, però considera que actualment és encara més necessari, atés que Renfe encara no ha recuperat la totalitat dels horaris previs a la pandèmia. Així, es dona el cas que, si no es produeix cap ampliació de les freqüències, els dos primers dies de la Fira (dissabte 29 i diumenges 30 d’octubre) només hi haurà dos servei diaris en cada sentit. Una persona que des del nord (València, Xàtiva, Ontinyent, etc.) vulguera desplaçar-se a la Fira en qualsevol d’eixos dies, no hi podria arribar fins a les 3 de la vesprada, i a més no tindria cap opció de tornar amb tren.

Per als membres de la plataforma en defensa del tren, seria incoherent que justament enguany, quan des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’anuncia una aposta pel ferrocarril i la destinació de partides importants per a finançar la gratuïtat de rodalies i regionals, es deixara passar una ocasió de promoure l’ús del tren entre la ciutadania.
Això contrastaria, a més, amb el gran estímul cap a la mobilitat insostenible que suposa l’habilitació durant la Fira de fins a 30.000 aparcaments per a vehicles particulars anunciada recentment.

Per això, han sol·licitat que l’Ajuntament de Cocentaina, en el cas que no s’haja arribat a cap acord amb Renfe, faça urgentment les gestions necessàries perquè aquest encara siga possible.

«Salvem el Tren» reivindica, així mateix, la recuperació dels horaris anteriors a la pandèmia com a mesura immediata i l’acceleració dels projectes de millora integral de la infraestrucutra de la línia entre Alcoi i Xàtiva, que no fa més que acumular endarreriments mentres el servei ferroviari agonitza.

Espacio Publicitario

Deja un comentario