Espacio publicitario

Þ    Lucía Periañez obté el primer premi d’Arts i Humanitats pel seu treball sobre els deportats alcoians als camps d’extermini nazis.

Þ    María García ha estat guardonada amb el segon premi de Ciències Socials i Jurídiques per una investigació sobre les conseqüències físiques de tocar un instrument.

Þ    Sofía Olascoaga ha estat tercer premi d’Arts i Humanitats per indagar sobre la utilitat de l’art i la seua concepció al món actual.

Þ    Esther Miranda també ha estat tercer premi d’Arts i Humanitats per un treball sobre la diversitat en les relacions afectives i, en particular, sobre la “soligàmia”.

Þ    Lidia Carbonell un accèssit de Ciències Socials i Jurídiques per investigar a l’àmbit de l’educació emocional.

Per sobre dels premis individuals, la presència de cinc finalistes de l’IES Andreu Sempere a la segona edició dels Premis Sapiència és un èxit de tota la comunitat educativa. Cal destacar que en aquesta edició han participat més de 300 alumnes de tot el País Valencià amb 170 treballs d’investigació. A la final de dissabte passat, dia 22 d’octubre, van arribar 30 treballs. I a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant, el jurat –format per professors de totes les universitats valencianes– va desvelar el repartiment dels guardons.

El centre educatiu d’Alcoi estava molt ben representat, amb 5 treballs d’un total de 30, en les modalitats d’Arts i Humanitats, per una banda, i de Ciències Socials i Jurídiques, per l’altra. Lucía Periáñez, María García, Sofía Olascoaga, Esther Miranda i Lidia Carbonell, alumnes de 1r i 2n de Batxillerat durant el curs 2021-2022 van defensar els seus treballs, amb molts nervis però amb molt de rigor.

Finalment, la recompensa al treball de tot un curs no ha pogut ser més satisfactòria: un primer premi, un segon, dos tercers i un accèssit. Amb tota seguretat, el centre educatiu del País Valencià més guardonat.

Però no hi ha cap secret; Lucía, María, Sofía, Esther i Lidia no han estat més que les representats aquest curs d’un treball que des de l’IES Andreu Sempere ve realitzant-se des de fa anys. Una aposta per la excel·lència, més enllà dels resultats acadèmics, que permet a l’alumnat desenvolupar investigacions tutoritzades. Una tasca de la que participa tot el centre –alumnes des de 4t de l’ESO i docents de totes les especialitats. Un treball que es fa al marge de les matèries del currículum, que ens ocupa el nostre temps lliure però que, dies com avui, no ens pot fer més feliços.

Trobareu els premis i l’enllaç a les presentacions a https://sapienciapremis.es/es/premiados-2022/

Espacio Publicitario

1 COMENTARIO

Deja un comentario