Inicio Concentaina Salvem el Tren reivindica un tren digne davant de les autoritats que...

Salvem el Tren reivindica un tren digne davant de les autoritats que visiten la Fira de Cocentaina

0
32
La plataforma en defensa de la millora del tren Alcoi-Xàtiva-València ha desplegat una gran pancarta enfront de l’Ajuntament de Cocentaina al pas de les autoritats convidades.
 Recorden que ni tan sols s’han recuperat encara els horaris anteriors a la pandèmia, que ja es consideraven insuficients.
 Denuncien que la redacció dels projectes de renovació de la via ha patit successius endarreriments, que fan poc probable que les obres de millora puguen començar en 2023.
29 d’octubre de 2022
 La Plataforma Salvem el Tren de l’Alcoià-el Comtat ha desplegat una gran pancarta enfront de l’Ajuntament de Cocentaina en el moment en què les autoritats convidades a la Fira de Tots Sants passaven per la plaça de la Vila.La pancarta, amb el text “Volem un tren digne ara!”, s’ha exhibit alhora que es feia sonar per megafonia un missatge denunciant la mala situació de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva-València.Reivindiquem un tren digne ara! a la @Fira_Cocentaina!! pic.twitter.com/pHR95dR1FL— Salvem el tren Alcoi-València (@salvemeltren) October 29, 2022
L’objectiu d’esta acció és reivindicar que els responsables polítics facen tot el possible a fi que la millora urgent de la línia ferroviària tinga un lloc important en l’agenda política.Com ja s’ha denunciat de manera reiterada, el tren Alcoi-València pateix un abandonament i una falta d’inversions des de fa dècades, que ha comportat un manteniment deficient de la infraestructura. A això cal afegir uns horaris insuficients i inadequats, una velocitat excessivament lenta, uns vehicles antiquats i poc accessibles, etc.Per si això fóra poc, encara no s’han recuperat els horaris anteriors al confinament, que ja de per si eren insuficients. Per a Salvem el Tren no hi ha cap argument que puga justificar que es mantinga la reducció dels horaris en esta línia, quan a hores d’ara el funcionament del transport públic en general ja ha tornat a la normalitat.Adverteixen que és especialment lamentable la saturació del tren els divendres i diumenges a la vesprada, que és quan es desplacen majoritàriament els i les estudiants.
És incomprensible que quan s’ha aconseguit que molta gent jove utilitze el tren gràcies als descomptes i la gratuïtat, no es reforce simultàniament el servei. El resultat d’eixa desídia i mala gestió són uns vagons que s’omplin de gom a gom, amb moltes persones que no poden ni seure durant un trajecte que dura més de dos hores”.“Salvem el tren” demana que s’acceleren els projectes de millora integral de la infraestructura de la línia entre Alcoi i Xàtiva, que no fan més que acumular endarreriments mentres el servei ferroviari agonitza.Segons va informar ADIF en contestació a les peticions d’informació de la plataforma, la redacció del projecte de millora de la via entre Xàtiva i Ontinyent hauria d’haver-se acabat  —després de diversos ajornaments—  el passat 12 d’agost; pel que fa al tram entre Ontinyent i Alcoi el termini per a la redacció del projecte acabarà el 7 de novembre.“Salvem el Tren” està pendent de la resposta d’ADIF sobre el compliment d’eixos terminis. Esperen que no es produïsquen nous ajornaments i que, trencant amb la tendència seguida fins ara, s’agilitzen els passos següents: revisió del projecte, dotació pressupostària, licitació i execució de les obres.

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR