Espacio publicitario

Þ  Acaben d’eixir d’impremta els 2.000 exemplars de la publicació i ja preparen una exposició per donar a conèixer els fets en el 150 aniversari.

Þ  Es tracta d’un projecte premiat per FPEmpresa i CaixaBank Dualiza. Guardó que la coordinadora, Imma Bononad, va rebre al Palau de Congressos Kursaal de Sant Sebastià aquesta passada setmana.

Des de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi es mostren molt satisfets i orgullosos perquè “ja tenim a les nostres mans la publicació sobre la Revolució del Petroli. 2.000 exemplars –finançats per l’Ajuntament d’Alcoi– d’una història il·lustrada de la insurrecció internacionalista que van protagonitzar les obreres i els obrers alcoians ara fa pràcticament 150 anys”. Aquest llibre forma part del projecte de FP Bàsica premiat per FP Empresa i Dualiza CaixaBank (entre els 30 més innovadors de tot l’Estat). Una feina de la que ha participat l’alumnat de la FP Bàsica en col·laboració amb els de Batxillerat Artístic i els departaments d’Història, Anglès, Francès, Valencià i Castellà.

“Al final ha ajudat una bona part de l’alumnat i els professorat de l’institut d’un projecte que no para de créixer”. L’Associació Industrialitz@cció, l’Ajuntament d’Alcoi, el Col·lectiu Revolta i, fins i tot, la Universitat d’Alacant participen de la preparació dels actes per donar a conèixer els materials didàctics que dissenyen, maqueten, editen i imprimeixen els propis alumnes.

Està també en marxa la fabricació d’una exposició que, junt al llibret, portaran per tots els centres educatius que ho desitgen: “La idea –senyalen des del centre– és  que siguen els propis alumnes qui expliquen als seus iguals aquesta història sobre la que venim treballant des de fa temps. Els ensenyaments i els aprenentatges entre iguals queden indelebles en al seua memòria”.

A més, en el marc del VIII Congrés d’FPEmpresa i CaixaBank Dualiza, la coordinadora de Formació Professional de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, Imma Bononad, ha rebut aquesta passada setmana el premi al Palau de Congressos Kursaal de Sant Sebastià: https://www.caixabankdualiza.es/es/actualidad/noticias/mas-de-600-docentes-analizan-el-futuro-de-la-fp-en-el-viii-congreso-de-fpempresa-y-caixabank-dualiza.html

Es tracta d’un projecte editorial sobre el patrimoni industrial de la comarca, tèxtil i paperer. Una tasca que realitzen a l’aula, però, sobretot, a l’empresa, amb la col·laboració d’Aston Lenier.

Adjuntem fotografia d’algunes il·lustracions del treball i de l’entrega del premi.

Alcoi, 1 de novembre de 2022

Espacio Publicitario

Deja un comentario