Espacio publicitario

Alumnes de 1r d’ESO expliquen l’horror nazi als seus companys i companyes

·        El centre educatiu honora la memòria del supervivent alcoià de Mauthausen amb una exposició cedida per l’Ajuntament d’Alcoi.

·        En el 4t aniversari de la mort d’Aura, l’alumnat treballa la història de la Guerra Civil, la II Guerra Mundial i l’Holocaust a partir de la seua biografia.

Aquest mes es compleixen quatre anys de la mort de Paco Aura i a l’IES Andreu Sempere hem volgut aprofitar l’efemèride per recordar la seua vida i el seu exemple. Per això, hem recuperat l’exposició de la regidoria d’educació que en el seu dia van preparar Àngel Beneito i Paco Blay, membres del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics.

Aura va complir el jurament de difondre la memòria de l’Holocaust pràcticament fins al final de la seua vida. Gràcies al seu testimoni vam conèixer de primera mà l’horror dels camps d’extermini nazis. Mai no va tenir cap problema per acudir a les aules o rebre la visita de l’alumnat per explicar-los que allò no havia de repetir-se mai més.

Ara ja no tenim el seu testimoni, però el seu discurs perdura en nosaltres. Sempre va tenir un missatge radicalment pacifista, la seua era una advertència per a les generacions futures perquè l’ou de la serp no torne a treure el cap.

Aprofitant el nou currículum educatiu, i en el marc de la matèria del Projecte Interdisciplinari, l’alumnat de 1r d’ESO prepara una introducció a la vida d’Aura i una contextualització història. Després visitem les aules dels seus companys i companyes de l’ESO, però també de Batxillerat i de la Formació Professional Bàsica, per tal de traslladar la informació i convidar-los a visitar una exposició que està al seu abast als corredors del centre educatiu.

–       Adjuntem imatge de fa uns anys quan Paco Aura va rebre a alumnat de l’IES Andreu Sempere per explicar-los la seua història.

–       A més, adjuntem fotografia amb alumnat de 1r d’ESO treballant aquests dies sobre el tema.

Espacio Publicitario

Deja un comentario