Espacio publicitario

Dissabte dia 26, a les 11.30 h; des de la Plaça Sant Agustí de València.

El moviment per l’habitatge i les organitzacions que formen Iniciativa per una Llei que garantisca el dret a l’habitatge del País Valencià, convoquen aquest dissabte 26 una manifestació per no estar aprovada i publicada la Llei estatal d’Habitatge, promesa diverses vegades pel govern.

Tot i això, el dret a l’habitatge no pot esperar ni un minut més. Tot i “l’escut social” que ha impedit molts desnonaments, encara s’han produït 21.888 en els primers sis mesos del 2022 a tot l’Estat, dels quals, 3.387 els ha patit el País València, molts d’ells per la pujada dels preus dels lloguers, encara que ara estiguen continguts a un 2%.

Però no és suficient resoldre únicament l’emergència habitacional, també s’han de crear les condicions perquè no augmente i establir un marc estructural on el dret a l’habitatge es garantisca: paralització dels desnonaments sense alternativa habitacional, lloguer social obligatori, control dels preus dels lloguers i augment ineludible de l’exigu parc públic, que ja hauria de disposar dels habitatges de la SAREB.

El fet que la responsabilitat del dret a l’habitatge siga de tots els partits, no redueix la major responsabilitat específica dels qui estan formant part del Govern, Unides Podem i el PSOE, davant de desnonaments, preus dels lloguers i SAREB.

Ara bé, és obvi que, si el PSOE volgués, podria desbloquejar aquesta situació; de fet, comptaria amb majoria parlamentària per impulsar una vegada la Llei, ja que hi ha una sèrie de partits que han renovat el seu suport recentment a les reivindicacions d’Iniciativa.

D’altra banda, si arribat el 31 de desembre del 2022, el Parlament no hagués aprovat la que seria primera llei d’habitatge de la democràcia, les conseqüències seran tremendes, perquè la població quedarà totalment desprotegida davant la cobdícia i agressió del capital financer.

Toca ja intervenir per garantir un sostre a la ciutadania¡¡

Pel dret a l’habitatge¡¡

PAH VALENCIA-Juntxs podemos!!!

Espacio Publicitario

Deja un comentario