Espacio publicitario

En el tercer dia de les XXIV Jornades llibertàries de CGT València, les companyes de CGT en Acción van dedicar un programa especial a analitzar la repressió sindical, amb la participació de César Yagües, membre del comitè d’empresa d’Opel i secretari general de CGT Aragó-La Rioja i Lola Lloreda, secretaria de formació de CGT Andalusia, Ceuta i Melilla.

El passat dimecres 14 de desembre a les 17 hores des de l’Octubre CCC s’ha realitzat en directe i amb la presència de públic un programa especial de CGT en Acción al voltant de la repressió sindical i les alternatives per a fer front als abusos de la patronal, amb la participació de César Yagües, membre del comitè d’empresa d’Opel i secretari general de CGT Aragó-La Rioja i Lola Lloreda, secretaria de formació de CGT Andalusia, Ceuta i Melilla.

Durant aquesta nova emissió de CGT en AccióN, el programa de CGT del País Valencià i Murcia emès tots els dimecres en Ràdio Klara (104.4 FM), tant Yagües com Lloreda, tots dos afectats per abusos de la patronal, van exposar les seues pròpies experiències en torn de la repressió patida a conseqüència de la seua acció sindical i, en definitiva, per lluitar pels drets de la classe treballadora.

Yagües, treballador d’Opel durant més de 30 anys – 25 d’aquests com a delegat sindical – va ser acomiadat per la seua activitat sindical amb la qual va combatre, entre altres, l’abús d’hores extra i casos d’intoxicació per amiant. En el seu cas particular, va ser acomiadat després de 5 anys en què va patir una sèrie de patologies greus que li van produir reconegudes limitacions que, encara així, no van ser suficients perquè Opel acceptara les seues sol·licituds de adaptació de lloc de treball. “Finalment – explica Yagües – vaig sol·licitar una incapacitat que se’m va denegar, per a després, i havent tornat al meu lloc de treball, vaig ser acomiadat”. I afix: “l’agreujament de les meues patologies, i així ho reconeixen les expertes mèdiques, son conseqüència de la no adaptació del lloc de treball”.

Lloreda per part seua, també fruit de la seua activitat sindical combativa i de classe, ha sigut víctima juntament amb la seua pròpia família, de la repressió sindical, en aquest cas per part de Mercadona. I és que, a conseqüència de Lloreda denunciar els casos d’acomiadaments disciplinaris de treballadores de més de 49 anys, el seu company va ser acomiadat. “Mercadona es caracteritza pels seus mètodes feudals, com és el cas de les clàusules de confidencialitat o la impossibilitat de facto d’obtindre una baixa per malaltia, entre molts altres exemples”, explica Lloreda,

Les XXIV Jornades Llibertàries de CGT València segueixen el dijous 15 de desembre a les 18.30 h. amb una xarrada sobre mitjans de comunicació amb Aniceto Arias, membre de Ràdio Klara, i Lucas Marco, periodista redactor de l’edició valenciana d’eldiario.es, sota el títol: “És el moment de fer-nos sentir. Mitjans de comunicació, quart poder”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario