Espacio publicitario

La formació preguntarà al govern per les accions realitzades el 2022 respecte a temes de gran transcendència per a la ciutat

Compromís preguntarà la tasca realitzada respecte al compliment de diverses mocions en les quals es demanava la recuperació dels horaris pre pandèmia del tren Alcoi-Xàtiva i que, a hores d’ara encara no s’han recuperat. Per al portaveu Ivorra «estem cansats de sentir anuncis de l’alcalde parlant de les inversions en la línia, però ara com ara el més senzill, que és recuperar horaris, encara no s’ha fet. Això ens fa pensar el poc interés que existeix per assegurar la viabilitat de la línia, que cada vegada perd usuaris, pel mal servei i horaris.»

Per altra banda, des de la formació valencianista pregunten al govern que ha fet en aquest any 2022 per assegurar l’atenció en valencià a l’Ajuntament, en compliment d’una moció de febrer de l’any 2020 que protegia els drets lingüístics dels valencianoparlants a l’administració local. «Hem de garantir que l’administració estiga capacitada per dirigir-se amb correcció en valencià, som una ciutat en la qual el nostre idioma està molt present i l’administració ha de ser exemple del compliment dels drets lingüístics en l’administració, especialment en l’atenció al públic» comenta el portaveu Ivorra.

Així mateix, l’adaptació de la normativa municipal i autonòmica per a facilitar la instal·lació de panels fotovoltaics als edificis de la ciutat, especialment al Centre, sempre que les possibilitats, i la defensa del patrimoni ho permeten, serà altre dels temes que Compromís vol tractar al ple. El portaveu Màrius Ivorra declara «Tenim clar que aprofitar totes les teulades disponibles és una necessitat a l’hora de lluitar pel canvi climàtic, per tant, cal modificar les normatives autonòmiques i municipals per permetre allà on siga possible la instal·lació de plaques solars, cal instar a Conselleria a revisar la normativa, i adaptar al mateix temps la municipal per afavorir aquestes instal·lacions i evitar les mega-plantes fotovoltaiques que trenquen el nostre entorn».

«Per últim – comenta Ivorra – volem saber els passos seguits per l’Ajuntament per aconseguir el 5é jutjat a la nostra ciutat. Aquest jutjat milloraria l’atenció a la nostra ciutat, millorant els temps dels actuals que van sobrecarregats de faena. Aquest 5é jutjat ho va demanar Compromís en una moció aprovada el novembre de l’any 2021, pensem que hi ha hagut temps de sobra per iniciar els tràmits adequats.»

Màrius Ivorra Torregrosa
Portaveu i Regidor Compromís Alcoi

Espacio Publicitario

1 COMENTARIO

Deja un comentario