Inicio Exposició Jordi Peidro i Guillem Llim participen de la Setmana de l’Holocaust de...

Jordi Peidro i Guillem Llim participen de la Setmana de l’Holocaust de l’Andreu Sempere

0
44

L’IES inaugura l’exposició de la UA “El Final de la Guerra civil a Alacant”

Peidro explicarà a l’alumnat del Batxillerat artístic el procés de creació de la seua darrera obra “Aquella guerra que sufrimos”.

Llim ens parlarà de César Orquín, l’anarquista valencià que va salvar la vida de 300 espanyols a Mauthausen.

Entre el 23 i el 27 de gener, l’IES Andreu Sempere acull la IV Setmana de l’Holocaust i la Deportació. Un conjunt d’activitats concentrades en uns dies que transcendeixen el currículum i que pretenen conscienciar l’alumnat sobre els perills dels discursos excloents, racistes i xenòfobs.

En aquesta edició 2003 recobrem, per fi, la normalitat i obrim les portes a conferenciants de la importància de Jordi Peidro i Guillem Llim. Peidro és un col·laborador habitual del centre, fins i tot va ser l’artista en residència fa uns anys. Aquesta vegada ens visita per presentar-nos la seua darrera obra “Aquella guerra que sufrimos”. Es tracta d’una novel·la gràfica de la que l’alumnat del Batxillerat artístic gaudirà la història, però també la magnífica il·lustració de l’autor Alcoi. Per la seua banda, Llim va a explicar-nos una història increïble, la de César Orquín. Un llibertari valencià que va aconseguir salvar la vida de 300 espanyols a Mauthausen. Una història que ha estat soterrada pel temps i pels interessos polítics, i que ara Llim ha rescat a través d’un llibre i d’un documental de pròxima edició.

Les xerrades són una part important de la programació, però no abasten tots els cursos i ens hem proposat que a la Setmana de l’Holocaust no hi haja cap alumne sense treballar el tema. Per això, gràcies a la Universitat d’Alacant, gaudirem de l’exposició “El Final de la Guerra Civil a Alacant”. Es tracta d’una magnífica mostra que, amb la col·laboració de la Comissió Cívica d’Alacant per al Recuperació de la Memòria Històrica, van realitzar professors d’història com ara Mónica Morena, José Ramón Valero o Francisco Moreno. La Universitat d’Alacant ja se n’ha fet ressò: https://twitter.com/ArchivoUA/status/1615959868006961152?s=20&t=UtXFp7uWbxtlg2UA5s17_g i serà un plaer per al centre compartir-la amb tots aquells qui vulguen visitar-la, fins al 17 de febrer.

Però estem convençuts que al procés d’ensenyament i aprenentatge els protagonistes han de ser els alumnes. Per això, una part fonamental de la programació recau sobre elles i ells. En especial en l’experiència que alumnat de 2n de Batxillerat i 4t de l’ESO van tenir a França i a Alemanya als seus respectius viatges de l’Erasmus+. Les més majors van reconstruir la ruta de l’exili dels republicans espanyols fugint del feixisme (us adjuntem un audiovisual on narren la seua experiència) i els de quart van passar recentment una setmana a l’antic camp d’extermini nazi de Buchenwald. Les seues experiències enriquiran els nostres coneixements.

En definitiva, una setmana carregada de xerrades, cinema i exposicions per fer-nos recordar la nostra història més recent i impedir que torne a repetir-se: “Mai Més”.

El compromís de l’IES Andreu Sempere amb la pau i la memòria s’ha vist reforçat recentment amb la nostra participació a la Xarxa d’Educació i Memòria, com fa anys que participem de la Xarxa “Mai Més” de Memòria i Prevenció del Feixisme i som Escola Associació a la UNESCO.

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR