Espacio publicitario

Cercle-IdEA denuncia la greu situació de l’edifici i critica que l’ajuntament renunciara a la subvenció que ja tenia atorgada per part de la Generalitat, per a l’obra de rehabilitació.

L’edifici de l’antic castell presenta problemes estructurals que fan perillar la seua integritat, encara que l’equip de govern mostra poca preocupació per portar a cap la seua rehabilitació.

Fa aproximadament tres anys, en algunes parets de l’interior de l’ajuntament d’Alginet començaren a aparèixer una sèrie de clavills i s’observà que el sòl cedia cap avall en alguns murs de càrrega de l’edifici.

Això despertà l’alarma entre els tècnics municipals, i va fer que ràpidament es començara a traslladar gran part de la documentació que s’emmagatzemava en la dependència que es venia utilitzant com a arxiu municipal, que es troba en la planta superior, a fi d’alleugerar-la de pes. I, a continuació, es va fer una inspecció més detallada de l’estructura de l’edifici, i es va procedir a apuntalar allí on es va vore que el problema d’enfonsament podia ser més greu.

De fet, vista la situació que presentava l’edifici, l’equip de govern arribà a plantejar-se fins i tot arrendar un baix pròxim a l’ajuntament que està lliure, on anteriorment hi havia una sucursal bancària, per a traslladar allí temporalment part de les dependències municipals, mentre duraren les obres que caldria dur a terme per a rehabilitar l’edifici consistorial.

Però, atés que l’actuació necessària s’estimava que podia costar al voltant del mig milió d’euros, l’equip de govern ha anat postergant l’obra a l’espera que alguna altra administració aportara els recursos necessaris. I així, any rere any, han demanat subvencions a la Generalitat per a escometre la rehabilitació, però sense obtindre la quantia demanada; i sense plantejar-se anar actuant amb recursos propis, atesa la situació tan delicada que presenta l’edifici.

La Direcció General d’Administració Local va atorgar en 2022 una subvenció de 150.000,00 € a l’ajuntament d’Alginet

Segons declaracions del propi alcalde als mitjans de comunicació (Levante-EMV de 13 de desembre de 2022), fa tres anys la sol·licitud de subvenció que va fer l’ajuntament no va ser atesa per part de la Generalitat; i fa dos anys, quan van sol·licitar 318.000,00 €, només els en concedien 3.000,00 €, per la qual cosa l’ajuntament va renunciar a ella, en semblar-li que era una quantia insignificant, en relació amb la inversió que s’havia d’escometre. I per a 2022 tornaren a presentar la sol·licitud de subvenció adjuntant una memòria d’actuació valorada en 455.691,09 €.

Una sol·licitud que enguany, amb la línia de subvencions que s’havia tret des de Presidència de la Generalitat, i que ha concedit ajudes a un total de 132 municipis, a Alginet li havien atorgat 150.000,00 €, que era el màxim que s’ha atorgat a qualsevol municipi, encara que al Sr. Alcalde continua semblant-li que és poca subvenció per al que es demana, i novament s’ha tornat a renunciar a la dita subvenció.

Una renúncia que des del grup municipal Cercle-IdEA s’ha criticat, en tant que l’equip de govern no ha manifestat cap previsió d’actuar, mentre l’edifici continua en eixa situació precària i de vertader perill. Segons declarava el portaveu de Cercle-IdEA, “està bé demanar subvencions, però la situació de l’edifici no és per a que l’Alcalde continue fent victimisme i renunciant a les ajudes que poden arribar, si no té la certesa que altres van a pagar les obres, perquè l’edifici no està com per a esperar molt més”.

Alginet, a 30 de gener de 2023

Grup Municipal Cercle-IdEA Alginet

Espacio Publicitario

1 COMENTARIO

Deja un comentario