Espacio publicitario

González: «si l’única cosa que vol fer el govern de Toni Francés és esperar a veure què diuen els tècnics i acatar les seues decisions no entenem quin paper juguen i a quins interessos servixen. No estem per a mantenir a mers figurants, necessitem actors reals que es mullen i treballen pel bé comú d’aquesta ciutat».

La plataforma municipalista es congratula per la decisió de la Generalitat Valenciana de no admetre la planta fotovoltaica a Polop Alt, però destaca el nul posicionament del govern local que una vegada més ha fet cas omís de les demandes dels residents de la zona i col·lectius locals que advertien dels perjudicis.

Com ja ha fet públic la Colla Ecologista La Carrasca, la Generalitat Valenciana ha rebutjat el projecte d’Iberdrola de construcció de planta solar fotovoltaica en la partida alcoiana de Polop Alt en una zona agroforestal on s’afectava més de 250 hectàrees d’una zona d’alt valor ambiental i paisatgístic, segons el mateix Pla General Estructural redactat pel govern de Francés. Les raons d’aquest rebuig ha estat l’incompliment dels criteris d’ubicació establits pel govern valencià en els que, segons l’informe tècnic emés per la Conselleria, s’ha d’evitar, amb caràcter general, ocupar sòl no urbanitzable protegit o afectat per figures de protecció mediambiental, i també els espais d’elevat valor natural amb independència del seu grau de protecció legal.

Davant d’aquesta situació Guanyar Alcoi ha tornat a denunciar la indolència del govern de Toni Francés el qual no ha manifestat cap altra postura que simplement esperar a pesar que la plataforma municipalista els hi va reclamar en el plenari de desembre. Com assenyala el seu regidor Pablo González: «els vam demanar que no es posaren de perfil com ja havien fet altres vegades, com per exemple amb Alcoinnova, i que es posicionaren fermament. Però com ja ens tenen acostumats, els regidors del govern de Toni Francés no manifesten cap intent d’anar més enllà de les línies marcades pel cos tècnic, encara que aquestes línies siguen contràries als interessos de la ciutat i els seus habitants.»

Des de Guanyar Alcoi s’alerta que aquesta suposada inacció del govern del PSOE i falta de posicionament públic el que amagava realment era una connivència amb els interessos de l’empresa i la intenció del govern del PSOE de passar desapercebut en aquest assumpte amb interessos electoralistes. Segons el regidor «públicament no es posicionaven, però a la reunió celebrada amb l’empresa i el veïnat de la zona els regidors del govern van defendre els beneficis econòmics que portaria a Alcoi la instal·lació de la planta fotovoltaica.»

Tal com s’ha demandat moltes altres vegades, la plataforma ciutadana reclama que perquè Alcoi isca del seu immobilisme és necessari tindre al capdavant de la ciutat un govern que defenga amb força allò que afavoreix al conjunt de la ciutadania i treballe per fer-ho possible: «Si l’única cosa que vol fer el govern de Toni Francés és esperar a veure què diuen els tècnics i acatar les seues decisions sense posicionar-se públicament no entenem quin paper juguen i a quins interessos servixen. No estem per a mantenir a mers figurants, necessitem actors reals que es mullen i treballen pel bé comú d’aquesta ciutat» conclou González.

Espacio Publicitario

Deja un comentario