Espacio publicitario

El proper dissabte dia 11 de febrer a les 12 hores

Þ  Alumnat de l’Andreu Sempere explicarà els materials que han preparat per difondre l’efemèride i obsequiaran els assistents amb la història il·lustrada

Þ  El Col·lectiu #Revolta1873 projectarà el curtmetratge documental

El proper dissabte dia 11 de febrer, a les 12 hores, la llibreria Detroit Llibres acollirà la presentació del projecte didàctic amb motiu del 150 aniversari de la Revolució del “Petrolio”. D’una banda, el Col·lectiu #Revolta1873 projectarà el curtmetratge documental i explicarà les activitats que es desenvoluparan al llarg del 2023 per commemorar els fets. I, d’altra, alumnat de l’IES Andreu Sempere presentaran els treballats que han preparat per difondre aquesta història local, que transcendeix la nostra població.

L’objectiu fonamental és pedagògic, l’alumnat de primària i secundària ha de conèixer les condicions de vida dels seus avantpassats, la poderosa organització anarquista de la que Alcoi era capital a tot l’Estat i la dura i injusta repressió que patiren. I, per sobre de qualsevol altra consideració, la programació tindrà una finalitat divulgativa, dirigida al conjunt de la població i més enllà de les nostres comarques.

Els fets que coneixem com La Revolució del “Petrolio” van donar peu a tot tipus d’interpretacions a la premsa de l’època. Els periòdics burgesos van vessar un bon grapat de mentides per justificar la persecució de l’incipient moviment obrer. Al mateix temps que els internacionalistes tractaren com a herois als insurrectes. Malauradament, el pas del temps tampoc no ens ha permès un anàlisi assossegada. Massa vegades la historiografia ha reproduït vells debats políticament interessats. Segle i mig després és hora d’apropar-nos als fets, lliures de mites i mentides.

Alcoi, 3 de febrer de 2023

Espacio Publicitario

Deja un comentario