Espacio publicitario

CALS FLARES PREPARA MOBILITZACIONS PER A ATURAR EL DESALLOTJAMENT
Es manifestaran el pròxim 11 de febrer pels carrers d’Alcoi

Cals Flares fa dos anys va passar a mans de la Sareb, el banc dolent, qui, a través de l’administració de justícia, ha ordenat el desallotjament del centre social ubicant al partidor d’Alcoi el pròxim dimarts 21 de febrer. S’ha convocat una manifestació i accions de protesta.Manifestació pel centre d’Alcoi
Davant la nova ordre de desallotjament, l’assemblea en defensa de Cals Flares, ha convocat una manifestació el dissabte 11 de febrer a les 17:30h al Parterre. Amb ella volen mostrar la seua disconformitat amb l’ordre de desallotjament, així però des de Cals Flares afirmen que no volen que es quede només en això sinó que tenen diversos motius per manifestar-se:

  • Per la creació i manteniment d’espais de gestió comunitària, popular i autogestionada.
  • Front l’augment dels lloguers i l’especulació immobiliària. Enfront de l’avarícia dels bancs i grans tenidors d’habitatges.
  • Per aturar la degradació del centre d’Alcoi i més concretament del barri del Partidor.
  • Per la defensa de Cals Flares, contra el desallotjament.

També es trobaran el dia del desallotjament programat per al dimarts 21 de febrer a les portes del centre del social, al Carrer Forn del Vidre 10 per mostrar la seua disconformitat amb el desallotjament-
Ordre de desallotjament

Aquesta ordre no és la primera que sobrevola el centre social, el 2020 ja es va emetre una ordre de desallotjament per part de Sareb que, gràcies a la mobilització i la pressió popular, va ser retirada temporalment. Novament, el 2021 una comitiva judicial amb representants de la Sareb es va presentar a Cals Flares però els habitants de la casa i usuàries del centre social van fer que es postposara el desalltojament. La nova ordre arriba després d’haver passat pels jutjats el novembre passat i es presenta més difícil d’evitar que les anteriors, així però, han fet algunes al·legacions amb un grup d’advocats, alguna de les quals encara està per resoldre i esperen que la mobilització popular també faça efecte.

Què és la Sareb?
La Sareb, actual propietària de l’espai, expliquen des de Cals Flares, és una entitat creada per salvar els mobles als culpables de la crisi de la rajola el 2008, rescatant les seues inversions immobiliàries infructuoses, una entitat que, setmana rere setmana, es dedica a desnonar persones que habiten els edificis de la seua propietat, tant si els estan okupant com si paguen un lloguer, a més és una entitat pública que ha generat un deute a l’estat de 35.000 milions d’euros. Molts dels edificis desallotjats per Sareb acaben abandonats. Des de l’Assemblea en Defensa de Cals Flares afirmen que l’espai actualment té un manteniment constant gràcies a les persones que en fan ús i alhora es pregunten «De què serveix que este espai passe a les mans de la Sareb? Realment volem permetre un nou edifici abandonat al centre d’Alcoi, que acabe caient igual que tants altres?»

15 anys al Partidor

El Centre Social Okupat i Autogestionat Cals Flares, al barri del Partidor d’Alcoi,va ser okupat el 2007 després d’uns quants anys d’abandonament total, per donar una solució a la manca d’espais socials i comunitaris, i també per lluitar contra la degradació del barriDurant aquests 15 anys han passat centenars de persones que n’han fet un ús divers i ha generat una comunitat al seu voltant. Mostra d’això va ser el més d’un centenar d’adhesions que van aconseguir el 2020 en contra del desallotjament «Perquè una ciutat, sense espais com Cals Flares, és menys ciutat, menys barri, menys persones.», deien el grup de música Júlia, un dels molts referents artístics, persones i associacions que van eixir en defensa de l’espai.
Actualment Cals Flares, a banda de les activitats habituals com xarrades, passes de documentals… és habitatge i l’espai d’un taller de serigrafia i un grup de danses. «No pensem abandonar aquest espai sense lluitar, sense alçar la veu, sense reivindicar aquests 15 anys de vida front a les runes», deixen clar els membres de l’assemblea en defensa de l’espai.

Espacio Publicitario

1 COMENTARIO

Deja un comentario