La plataforma considera que s’ha perdut una oportunitat per a impulsar l’ús d’aquesta línia ferroviària per a les necessitats de mobilitat quotidianaInsten els ajuntaments de les poblacions de la línia Alcoi-Xàtiva i el Govern valencià a exigir al Ministeri que la considere «servei ferroviari de proximitat», amb l’increment d’horaris substancial que això comportaria
https://www.boe.es/boe/dias/2023/02/21/pdfs/BOE-A-2023-4625.pdf2 de març de 2023

El 21 de febrer s’ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat una Resolució de la Secretaria General deTransports i Mobilitat (del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana) amb la qual s’implanten els anomenats serveis ferroviaris de proximitat en 5 connexions ferroviàries (Palma del Río i Villa del Río; Illescas i Fuenlabrada / Humanes; Màlaga – El Chorro – Caminito del Rey; Múrcia – Cartagena; i Medina del Campo – Valladolid – Palència). La consideració d’eixes connexions com a serveis ferroviari de proximitat comportarà de manera imminent una oferta d’horaris molt més àmplia.

Salvem el Tren de l’Alcoià i el Comtat reprova que el Ministeri haja exclòs la línia Alcoi-Xàtiva d’aquesta iniciativa, quan la població a la qual dona servei és molt superior a la de quasi totes les connexions que sí que s’han inclòs.

Així, per exemple, Medina del Campo té poc més de 20.000 habitants i les poblacions que hi ha entre eixa localitat i Valladolid sumen només 5.300 habitants més. Doncs bé, en passar a ser un servei ferroviari de proximitat, l’oferta que tindrà serà de 18 trens diaris en cada sentit.

En contrast, les localitats on el nostre tren té parada entre Alcoi i el Genovés sumen uns 128.000 habitants, que han de resignar-se a una oferta de només 3 trens diaris en cada sentit (excepte els divendres, que en són 4, i els dissabtes, 2). A més, de manera incomprensible encara ni tan sols s’han recuperat els horaris anteriors a la reducció que es va produir a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Per a Salvem el Tren la comparació no pot ser més escandalosa i demostra el menyspreu amb què des del Ministeri i Renfe tracten la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva-València i, en definitiva, la població de les Comarques Centrals Valencianes.

La plataforma considera que l’escassetat de freqüències i els horaris inadequats són el principal obstacle per a la utilització del tren Alcoi-València, per davant de la durada excessiva del trajecte a causa de la pèssima situació de la infraestructura.

Per això demanen a les diferents administracions —ajuntaments de les comarques per on discorre la línia, diputacions provincials i Govern Valencià— que reivindiquen enèrgicament que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana incorpore a aquesta iniciativa el servei ferroviari entre Alcoi i Xàtiva.
Espacio Publicitario

1 COMENTARIO

Deja un comentario