Espacio publicitario

No fa falta anar-se’n molt lluny per veure la mancança cultural que actualment predomina a la ciutat d’Alcoi. Tenint en compte les diferents manifestacions culturals a Alcoi, sobretot de la joventut, és hora de reflexionar i treballar en un pla estratègic local. Toca fer les coses d’una manera diferent, per poder tornar a ser un referent, perquè potencial no ens en falta i la cultura és un bé que cal mantindre de manera ferma i decidida. La cultura ha de ser un element essencial que cobrisca les necessitats de la gent.

És imprescindible fomentar la participació ciutadana en el disseny democràtic de polítiques culturals, sense que això siga una excusa per obviar la responsabilitat del govern municipal. A més a més, caldria disposar d’una Oficina de Gestió Cultural que reforce l´autonomia dels col·lectius locals i els òrgans participatius, ajudant-los en les tasques administratives i la posada en marxa o la difusió de projectes en l’agenda cultural de la ciutat.

Necessitem crear una Àgora interdisciplinar com espai de convivència i interrelació de les diferents modalitats artístiques, on tots el col·lectius de la ciutat estiguen inclosos.

La gent demana més programació cultural a l’aire lliure, encontres d’escriptors, concursos de pintura ràpida al carrer, exposicions d’escultures itinerants… Des de Podem Alcoi augmentarem les iniciatives de lectura als centres educatius, impulsarem una Setmana Literària de qualitat a la ciutat amb escriptors locals i de gran renom, donarem una empenta al Premi Isabel Clara Simó (que ha costat molt crear-lo) i que cada vegada perd més importància i sobretot promourem projectes vinculats amb la nostra llengua valenciana, per fer un ús adequat i com cal d’ella.

En quant a la joventut, escoltem el que necessiten pel seu temps d’oci: música en viu a la ciutat i concerts de gran format en espais oberts de manera continuada. Ja ens hem oblidat del que era això! Hem de ser ciutat referent on per poder gaudir de l´oci. Augmentarem la programació infantil, titelles i contacontes al carrer, tornarem a obrir el Teatre Principal en condicions i amb una programació permanent, que no sols s´utilitze per a la Mostra de Teatre i el Tirisiti. I un fum de coses més… Sempre comptant amb tu.

En definitiva, fomentar la cultura a la nostra ciutat i ser un referent per a altres municipis. Artistes en Alcoi hi han moltíssims i que puguen eixir de la pedrera alcoiana en tenim un fum, cada vegada més. Pel nostre bé comú els brindarem un futur millor.

Treballarem junts de la mà per aconseguir-ho. Amb tu, podem.

CARLOS GRAN

ÀREA DE CULTURA

PODEM ALCOI

Espacio Publicitario

Deja un comentario