Espacio publicitario

L’organització anarcosindicalista ja ha anunciat mobilitzacions per al mes de juliol per la falta de compromís en ADIF per a aplicar les mesures d’aquest acord

El Sector Federal Ferroviari de la Confederació General del Treball (CGT) ha emés aquest cap de setmana un nou comunicat davant la situació per la qual passa el sector ferroviari en general i les plantilles d’ADIF en particular, en relació amb els compromisos que tant el Govern de PSOE i Unides Podem, com les direccions de totes dues empreses públiques, van adquirir després de l’anunci del ‘Acord Marc per a l’Administració del S.XXI’.

Segons la CGT, un d’aquests compromisos passava per la implantació de la jornada laboral de 35 hores setmanals, perquè en rebaixar les hores de les plantilles es podrien creen nous llocs de treball en aquesta empresa. L’organització anarcosindicalista considera que poden crear-se quasi 800 noves ocupacions si la direcció d’aquesta empresa i els responsables polítics de la mateixa accedeixen a comptabilitzar els descomptes en dies i no en minuts.

Divendres passat 30 de juny va ser l’últim dia de termini per a la negociació de l’aplicació d’aquesta reducció en dies, com ve reclamant la totalitat de les plantilles d’ADIF. No obstant això, en aquesta reunió l’empresa es va escudar en què no podien accedir a les demandes de les treballadores i els treballadors ferroviaris perquè els funcionaris polítics estaven posant traves.

La CGT es pregunta per a què ha servit vendre aquest acord durant mesos si després els seus possibles objectius, com la creació de més treball, i els seus beneficis per a la classe treballadora no es fan realitat i es juga a confondre més a la societat, i fins i tot a les persones treballadores. La CGT es pregunta qui o qui estan mentint en aquest assumpte i ha acusat l’Executiu de PSOE-UP de jugar –una vegada més-, amb les condicions de milers de persones que presten els seus serveis en aquesta empresa pública, dependent de l’Estat i gestionades pel Govern de torn, que ja es confirma que ve a ser com tots els anteriors.

Des del SFF-CGT ja han anunciat que no es conformaran amb aquesta situació, i igual que va passar en 2018, obriran un període de mobilitzacions i accions encaminades a la defensa dels seus drets laborals, pels quals passa la implantació de la jornada de 35 hores en dies i no en minuts com vol ADIF.

Les mobilitzacions començaran aquest mes de juliol amb aturs parcials els dies 10, 12, 17 i 19. També una jornada de vaga de 23 hores el 14 de juliol, amb una concentració a València Nord de 09.00 a 11.00 h.

Espacio Publicitario

Deja un comentario