Espacio publicitario

La plataforma ciutadana demana que igual que existeixen plans d’actuació municipal per fer front a terratrèmols, inundacions i incendis s’elabore un pla d’acció contra les altes temperatures que establisca objectius i accions a desenvolupar.

Es vol que totes les actuacions urbanístiques o d’obres tinguen en compte aquest Pla Estratègic com a principi fonamental tant per a reduir les altes temperatures a la ciutat com per a pal·liar els efectes del canvi climàtic.Davant les continuades onades de calor la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi veu necessari l’elaboració d’un Pla Estratègic d’Acció Municipal Contra les Altes Temperatures per pal·liar l’augment de les temperatures i que les actuacions que es porten a terme busquen complir els objectius marcats per aquest pla.

Preparar la nostra ciutat per a combatre l’augment de les temperatures ha de ser una de les prioritats del govern municipal. «La nostra ciutat no està ben adaptada per a minimitzar els efectes de les altes temperatures de l’època estival i això perjudica greument la població més vulnerable» afirma el portaveu de Guanyar Alcoi Sergi Rodríguez «Calen més zones d’ombra, més arbres als carrers, substituir la gespa artificial per plantes autòctones o zones de terra sense pavimentar, més fonts, locals condicionats on protegir-se de la calor entre altres actuacions que caldria concretar».

A més el portaveu de Guanyar Alcoi reclama que «una vegada s’aprove el Pla Estratègic Contra les Altes Temperatures, totes les actuacions urbanístiques o d’obres tinguen en compte aquest Pla Estratègic com a principi fonamental per a pal·liar els efectes del les altes temperatures i el canvi climàtic»

Des de Guanyar Alcoi recorden que ja fa anys que sol·liciten aquesta planificació, que ja es va aprovar en 2021 i en diverses ocasions han demanat al govern municipal actuacions que ajuden a pal·liar els efectes del canvi climàtic com, posar a la disposició de la ciutadania espais frescs durant les onades de calor, polítiques de protecció dels treballadors davant les elevades temperatures, la instal·lació de microjardins als escocells urbans, o elements d’ombra en parcs infantils i llocs d’espera davant administracions i en general una renaturalització de la ciutat amb menys ciment i més espais verds i més arbres als nostres carrers per a tindre un Alcoi més verd i saludable.

Sergi Rodríguez: «les planificacions actuals i les accions desenvolupades són insuficients i no preparen a Alcoi per al futur».

Audio

Espacio Publicitario

Deja un comentario