Espacio publicitario

Segons l’INE a Alcoi un 13,14% dels habitatges estan buits, 4.450 dels 33.876 totals que hi ha a la ciutat.

La plataforma municipalista demana que es faça ús de la nova Llei d’habitatge per a facilitar que aquests habitatges inutilitzats puguen tornar al mercat per a la seua utilització.


Segons les dades recents de l’INE a Alcoi un 13,14% dels habitatges estan buits, un percentatge altíssim. Això vol dir que hi ha un total de 4.450 sense habitar dels 33.876 totals que hi ha a la ciutat. Des de Guanyar Alcoi es prega que es faça ús de la Llei d’habitatge que habilita fórmules per a facilitar que aquests habitatges inutilitzats puguen tornar al mercat per a la seua utilització.

Una d’aquestes mesures és «la possibilitat de pujar l’IBI fins al 150% a aquells propietaris amb més de 4 habitatges buits durant un període de més de 2 anys» explica el portaveu de Guanyar Alcoi, Sergi Rodríguez. «Cal recordar que durant la passada legislatura s’aprovà un increment del 50% per als propietaris de més de 10 habitatges».

A més, des de la plataforma ciutadana han detectat que «hi ha algunes construccions d’habitatge que no han arribat a disposar-se al mercat i que es mantenen inutilitzades durant anys, la qual cosa provoca la degradació de l’edifici i del mateix barri, generant malestar entre el veïnat» assegura Rodríguez. Entre altres exemples ens trobem els edificis ubicats a la cantonada del carrer Mestre Espí amb el carrer Vistabella o al carrer Sant Vicent Ferrer a l’altura del parc de Cantagallet.

Sergi Rodríguez recorda que «l’Ajuntament va projectar la construcció d’habitatges socials al carrer Ambaixador Irles i també l’ecobarri de la placeta les Eres al barri del Partidor que pretenien ser un exemple de construcció ecosocial per a rehabilitar el nucli antic i dels quals encara no tenim notícia el dia de hui. Li demanem al govern de Toni Francés que es prenga seriosament les polítiques d’habitatge i que no es basen només en anuncis d’actuacions sense terminis realistes.».

Sergi Rodríguez: 
«demanem al govern polítiques d’habitatge serioses i decidides i no només anuncis d’actuacions sense terminis realistes».
Espacio Publicitario

Deja un comentario