Espacio publicitario

Sergi Rodríguez: «no cal esperar sentències judicials per a actuar en coherència i en defensa de la nostra ciutadania»

La plataforma ciutadana creu necessària la reversió del Domus Vi davant la seua mal gestió amb la crisi de la COVID-19 que va causar 74 víctimes.


El dijous 7 de setembre començà el procés judicial obert per les famílies afectades pels successos de l’Hospital d’Oliver durant la pandèmia on van morir 74 persones. En relació amb aquest procés judicial l’alcalde, Toni Francés ha declarat en Ràdio Alcoi que «Si una sentència evidencia que no es van fer les coses bé en Domus Vi, s’obririen les portes de la reversió». Des de Guanyar Alcoi els resulta sorprenent que els fets no siguen suficients per fer possible aquesta reversió: «Realment cal una sentència judicial per a evidenciar que les coses no es van fer bé? La mort de 74 ancianes i ancians no és prou evidència de què la tragèdia més gran de la pandèmia a Alcoi es va donar al geriàtric del Domus Vi?» evidència el portaveu de Guanyar Alcoi, Sergi Rodríguez.

La privatització del Domus Vi la inicià l’alcalde del PP Jordi Sedano amb una concessió a 45 anys vista, però de la qual ni els 16 anys del govern del PSOE, ni els 8 anys del Botànic han reclamat la seua reversió i «tampoc hi ha hagut una voluntat política real d’executar la reversió com sí que fou possible amb l’Hospital Ribera Salut o Torrevella, malgrat l’evidència de la lamentable gestió» continua Rodríguez «el que hauria d’haver fet l’Ajuntament d’Alcoi és reclamar personar-se com a acusació particular al procés judicial, haver lluitat per la reversió de la privatització del servei i haver exigit al govern del Botànic la posada en marxa de la Comissió d’Investigació des del Parlament Valencià que tinguera com a únic objectiu conéixer la veritat dels fets.»

Des de la plataforma ciutadana reclamen que «no cal esperar sentències judicials per a actuar en coherència i en defensa de la nostra ciutadania des de l’àmbit polític municipal. Nosaltres estem per a reclamar la reversió i reprendre la reclamació de la Comissió d’investigació» afirma Sergi Rodríguez.

L’espai judicial dictaminarà la sentènciaperò «l’Ajuntament ha de tindre ben clar que els serveis essencials com és la cura dels nostres majors s’ha de fer des de l’espai públic. La cura dels nostres majors no ha de ser un negoci sinó un servei universal i de qualitat.» conclou Rodríguez.

Sergi DomusVI
Espacio Publicitario

Deja un comentario