Espacio publicitario

Sergi Rodríguez: «s’ha evidenciat que tal com deia el veïnat i tal com reclamava Guanyar les formes no van ser les més correctes possibles«

Guanyar Alcoi recorda que durant l’elaboració de l’ordenança va avisar que la participació era insuficient, però el govern va preferir tirar endavant el procés. La plataforma municipalista defensa la peatonalització tant al Centre com l’ampliació a altres zones de la ciutat, però reafirma també les seues demandes per a una participació ciutadana més ampla i completa. A més considera que les formes del govern en aquesta matèria han sigut del tot insuficients i que s’han de fer canvis.

Com ja ve denunciant des de fa anys, Guanyar Alcoi afirma que les formes que ha tingut el govern de Toni Francés en qüestió de participació a l’hora de desenvolupar els seus projectes són del tot insuficients per a escoltar la veu de la ciutadania i atendre a les seues necessitats. El regidor de la plataforma municipalista Sergi Rodríguez afirma que «en general quan parlem amb les veïnes i veïns d’Alcoi se’ns fa arribar que se’ls té poc en compte a l’hora de prendre decisions i que estan molt poc informats del que es fa. Nosaltres fa anys que diem que el govern s’ha de creure més la participació ciutadana i fer-la transversal a totes les seues accions, però quan plantegen un procés participatiu sembla que ho fan per complir l’expedient i prou. En l’assumpte de la peatonalització la falta de participació ha quedat clara. Nosaltres hem defés sempre la peatonalització però hem plantejat queixes a les formes, a com s’havia portat a terme, i la sentència que s’ha anunciat hui només fa que confirmar que no eren correctes del tot i que ara cal corregir.»


La plataforma ciutadana vol que quede clar que els processos d’exposició pública i d’al·legacions amb els terminis que marca la llei no són comparables a un procés de participació ciutadana complet. Tal com afirma el regidor «El govern no pot excusar-se en què s’han complert els terminis legals d’exposició pública i al·legacions dels acords de l’Ajuntament perquè ells mateixos saben que això és una participació insuficient. Ni es va voler atendre a les necessitats del veïnat abans de peatonalitzar ni s’ha escoltat després sense ni tan sols convocar diverses comissions de seguiment de la peatonalització tal com es va acordar a plenari.» Es recorda que un procés de participació ha de tenir diverses fases de recollida de dades prèvia, d’informació pública, de debat i deliberació comuna, de presentació de resultats i de seguiment en el temps de les accions.


Guanyar Alcoi denuncia a més que, dos anys i mig després del seu inici, la peatonalització no s’ha executat de forma completa incomplint així la mateixa ordenança que obligava a fer-ho abans del final de 2021. El govern s’excusa amb els retards en l’execució de l’aparcament de la Riba, plantejat com una solució, però tal com explica el regidor «creiem que això és una contradicció. Plantegen l’augment d’aparcament com una solució però això el que farà, serà animar a fer que la ciutadania vinga en cotxe al Centre i augmentar el trànsit. L’objectiu hauria de ser sempre reduir el trànsit de cotxes i per a això s’ha de facilitar les alternatives per a moure’s dins de la ciutat i no només desplaçar trànsit d’uns carrers a altres.»


Guanyar Alcoi vol tornar a posar damunt la taula una proposta seua que s’està portant a terme a altres municipis i està tenint bons resultats com són les zones d’aparcament amb prioritat per a residents dels barris que faciliten l’aparcament a les veïnes i veïns de la zona però que no augmenten el trànsit perquè no representen una crida per a desplaçar-se en cotxe.

Sergi Partipació Peatonaltzació
Espacio Publicitario

Deja un comentario