Espacio publicitario

“30 ANYS D’AGRICULTURA ECOLÒGICA A LA PROVÍNCIA D’ALACANT: PERSPECTIVA I FUTUR”

El passat 9 de setembre, ASECOCV (Associació en defensa de la producció ecològica i el foment de l’alimentació sostenible) va organitzar una Jornada a l’Estació Experimental Agària d’Elx.

Huitanta assistents de la província i un grup de professionals de la resta de la Comunitat Valenciana van analitzar i valorar els 30 anys d’agricultura ecològica a Alacant.

Després de la inscripció i la recepció de participants a las 9:45, la Jornada va ser inaugurada per Juan de Dios Navarro, representant de l’Ajuntament d’Elx, a les 10:00.

A continuació, hi hagué dues ponències moderades per Domingo García Catalá (ASECOCV): “Agricultura ecològica a la província d’Alacant, estadístiques i evolució”, per Vicente Cabanes (Director de Comunicació del CAECV), i “Economia i projecció del sector ecològic a la província d’Alacant”, per David Bernardo López Lluch (professor d’Economia Ambiental de la UMH).

Després d’una pausa, Josep Roselló (ASECOCV) va informar sobre l’associació i la seua recent Bioplataforma.

La Jornada es va cloure amb una Taula Rodona: “30 anys d’AE a la província d’Alacant”. Van participar Ana Limiñana (Cooperatives Agro-alimentàries de la CV), Ricardo Ballester (la Unió), José Vicente Andreu (ASAJA-Alicante), Helena Cifre (SEAE), José Carbonell (COIAL), Juan Carlos Catalán i Paco Rubio (OPEM). Moderaren José Antonio Rico i Vicent Sanz (ASECOCV).

La cloenda es va demorar fins a les 14:45, a causa del gran interès manifestat pels presents, i va recaure en José Antonio Rico i Juan de Dios Navarro.

La Jornada va ser finançada per la Diputació d’Alacant i va comptar amb la col·laboració de la SEAE i la Generalitat Valenciana.

ASECOCV va nàixer el 2020 per a defendre la producció i el foment de l’alimentació sostenible. L’última activitat duta a terme ha estat la implantació de la BIOPLATAFORMA, eina que facilitarà la venda online dels nostres productors.

Més informació sobre ASECOCV:
https://valenciaplaza.com/nace-la-primera-asociacion-valenciana-del-sector-ecologico
https://www.levante-emv.com/economia/empresas-y-responsabilidad-social/2021/05/26/nace-asecocv-vertebrarsector-ecologico-52252659.html
https://www.bioecoactual.com/ca/2021/05/26/neix-primera-associacio-valenciana-sector-ecologic/
https://castellonplaza.com/tag/asecocv
https://www.hosteleriaenvalencia.com/noticias.asp?id=6885
https://m.facebook.com/caecv/posts/1948861555251780/
https://twitter.com/caecv/status/1397208414187671554

Pel que fa a la Jornada celebrada el passat 9 de setembre, el programa pot trobar-se en aquest enllaç:
https://agroecologia.net/30-anos-de-produccion-ecologica-en-la-provincia-de-alicante-perspectiva-y-futuro/

L’acte es va centrar en l’anàlisi de la situació actual de l’agricultura ecològica alacantina i del seu futur.

De acuerdo con datos oficiales que posee ASECOCV, Alicante cuenta con 1.546 operadores y 38.000 hectáreas dedicadas al cultivo ecológico.

Si bien el momento es positivo, el futuro es incierto, tal como apuntó Josep Roselló: “El sector ha podido atender a un mercado FLORECIENTE, pero hay que organizarse ante la creciente competitividad y complejidad. Desde ASECOCV, estamos preparados para defender a nuestro sector”.

José Antonio Rico añadió: “Ahora hay problemas de comercialización por el menor poder adquisitivo del consumidor, un cambio climático que afecta a la productividad y atrae nuevas enfermedades para nuestros cultivos y un comportamiento de las grandes superficies que dificulta nuestras ventas”.

Comunicat de Premsa – Pepa Úbeda

Espacio Publicitario

Deja un comentario