Espacio publicitario

Mari Carmen: «Les institucions haurien de donar resposta a les necessitats bàsiques de les veïnes i veïns, i des de fa massa temps és evident que la resposta d’este govern no arriba, que no es prenen les mesures necessàries perquè els nostres carrers estiguen en un estat òptim i salubre per al veïnat.»

La plataforma municipalista denuncia que el model de servei actual és insuficient per a mantenir una ciutat neta i planteja canvis com ara un pla de neteja a fons per a eliminar brutícia acumulada, campanyes de conscienciació de la ciutadania i més espais perquè els animals de companyia facen les seues necessitats.

Una idea molt estesa entre la població és que Alcoi està brut. Des de Guanyar Alcoi manifesten que el servei de neteja privatitzat és insuficient i que això junt amb la manca de campanyes de conscienciació efectives ens han portat a aquesta situació que consideren insostenible. Tal com recorda la regidora Mari Carmen Paredes «fa molts anys que demanem remunicipalitzar la neteja viària no per gust sinó perquè entenem que ens estalviaríem molts diners i la podríem fer més eficient ja que podria adaptar-se millor a les necessitats de la ciutat».

La plataforma ciutadana indica també que un dels problemes que més afecten a la població són les olors de l’orina dels cans que en alguns arriben a ser insuportables junt amb les deposicions d’excrements que no són recollides pels propietaris dels animals, que representen problemes de insalubritat. «No cal fer llargues passejades per la ciutat per veure’n l’estat d’aquesta. Veure, i olorar, perquè la brutícia, està incrustada, per la manca de neteja en profunditat.» explica Paredes. Per a solucionar açò Guanyar demana l’execució d’un pla de neteja a fons per a eliminar la brutícia acumulada que no s’elimina amb el servei habitual.

Des de Guanyar Alcoi volen destacar que a més serien necessàries campanyes de conscienciació efectives on s’estudiara l’impacte d’aquestes per tal de poder anar ajustant-les. «Davant l’augment dels animals de companyia en les ciutats es fa més necessari la conscienciació dels propietaris pel que respecta a les deposicions dels animals al carrer». També s’apunta a la necessitat d’espais on les mascotes puguen gaudir i poder fer les seues necessitats tant socials com físiques. «Calen més pipicans en cada barri, més fonts adaptades per a les nostres mascotes i, fins i tot, fonts on poder banyar-se per tal de combatre les altes temperatures» afegeix Paredes.

Mari Carmen Paredes recorda que «Les institucions haurien de donar resposta a les necessitats bàsiques de les veïnes i veïns, i des de fa massa temps és evident que la resposta d’este govern no arriba, que no es prenen les mesures necessàries perquè els nostres carrers estiguen en un estat òptim i salubre per al veïnat. Només lamentar-se no és la solució, cadascú és responsable de cuidar allò comú però també d’exigir canvis per a tenir uns serveis públics de qualitat, i exigir-los amb fermesa és un dret i un deure com a ciutadans. I en aquest camí i treball continuarem, insistint en la importància d’allò públic i d’una gestió eficient per a guanyar qualitat de vida.»

Arxíu d’àudio amb declaracions.
Espacio Publicitario

Deja un comentario