Espacio publicitario

El membre del Comité Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald va oferir una conferència durant les II Jornades de Memòria Democràtica a l’Alcoià i el Comtat

  • El Centre Cultural El Teular acull la quarta sessió d’aquest esdeveniment en el qual també es va projectar el documental España, Memoria y Transmisión, dirigit per Emile Navarro

Cocentaina, 5 d’octubre de 2023

Les II Jornades de Memòria Democràtica a l’Alcoià i el Comtat van celebrar ahir de vesprada la quarta sessió en el Centre Cultural El Teular de la capital del Comtat.

L’acte va estar presentat per la regidora de Memòria Històrica, Irene Barrachina, qui va agrair al Fòrum “l’organització d’aquestes Jornades i la tasca de recuperació i divulgació que fan dia rere dia”. A més, va destacar que “des de la Regidoria de Memòria Històrica farem tot el possible per a treballar amb el Fòrum i recolzar en tot el que puguem les seues iniciatives i propostes”.

La primera part de l’acte va comptar amb una conferència a càrrec del membre del Comité Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald, Enric Garriga, qui també és fill de Marcel•lí Garriga, qui va estar deportat al camp de concentració de Buchenwald i va redactar les seues memòries en l’obra ‘Un vilanoví a Buchenwald’. Durant la conferència,

Enric Garriga va explicar la importància de l’internacionalisme en la lluita contra el feixisme, així com la necessitat d’educar en aquests fets de “recuperar la Memòria”, donada la vigència dels valors de la II República, que hui dia es troben presents en els Drets Humans i els Drets Civils, així com en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

En aquest sentit, Garriga va afirmar que “els projectes locals de Memòria Històrica passen per posar nom i cara dels deportats”.

Posteriorment, la Jornada va continuar amb la projecció del documental dirigit pel francés Emile Navarro, ‘España, Memoria y Transmisión’, que inclou testimonis de Cocentaina i que tracta sobre la transmissió dels fets del Colp d’Estat de 1936 entre generacions.

“Som la memòria que tenim i la responsabilitat que assumim, sense memòria no existim.”

L’acte, que va comptar amb un gran interés per part del públic, va ser el penúltim d’aquestes II Jornades, les quals finalitzaran el divendres 6 d’octubre en l’Espai Àgora d’Alcoi, on es projectarà el documental ‘L’últim tren a Bouarfa’, dirigit per Rosa Blanes. A continuació tindrà lloc una conferència de l’escriptor Jose L. Morro Casas, que finalitzarà amb la cloenda per part del president del Camde-PV, Àngel González i del president de l’associació memorialista, Àlex Barber.

Espacio Publicitario

Deja un comentario