Espacio publicitario

El proper dissabte, 14 d’octubre, a partir de les 19 hores al Museu en el C/ Vicente Blasco Ibáñez, 2

  • Pedro Juan Parra i Diego L. Fernández parlaran de la Revolució del Petrólio i de les lluites obreres durant el tardofranquisme

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina de l’Alcoià-Comtat organitza una xarrada sobre història del moviment obrer a l’Alqueria d’Asnar.

Serà el proper dissabte dia 14 d’octubre a les set al Museu (C/ Vicente Blasco Ibáñez, 2).

Presentats per Joan Torregrossa, vicesecretari de l’associació, parlaran Diego L. Fernández i Pedro Juan Parra.

Parra Verdú és Doctor en Història per la Universitat d’Alacant per la seua tesi “Tardofranquismo y transicióndemocrática en la Ciudad de Alcoy (1973-1979)”. Membre destacat del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) i autor de nombroses obres col•lectives i individuals. Entre els seus darrers treballs podem destacar la seua col•laboració en “Rutas de la memòria obrera” i “Les eleccions municipals de 1979 en les comarques de l’Alcoià i la Marina Alta”.

Fernández Vilaplana és professor de Geografia i Història a l’IES Andreu Sempere d’Alcoi i membre també del CAEHA i del Col•lectiu #Revolta1873. I compatibilitza la investigació sobre la insurrecció obrera del 1873 amb la seua difusió en el 150 aniversari dels fets.

Tots dos han sigut convidats pel Fòrum per la Memòria Història i Democràtica a Cocentaina de l’Alcoià-Comtat.

Col•laboren igualment l’Ajuntament de l’Alqueria d’Asnar i la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià. I reben el recolzament de la Generalitat Valenciana en el context de les II Jornades de Memòria Democràtica a l’Alcoià i el Comtat.

Espacio Publicitario

Deja un comentario