Espacio publicitario

Comunicat de Premsa – Secció Sindical CGT Bombers i Bomberes Forestals PV

Avui 26 d’octubre de 2023 amb tan sols 5 dies de preavís, la Consellera de Justícia Elisa Nuñez confirma que no augmentarà el període de contractació del Personal de Reforç del Servei de Bombers i Bomberes Forestals, enviat així al voltant de 300 persones a l’atur en finalitzar octubre el dia 31. Ningunetjant el compromís que s’havia aconseguit per part de la part social amb l’empresa de impartir la formació que faltava al personal fixe de l’SGISE i sense donar cap explicació sobre la NO publicació del 1er Conveni Col·lectiu.

La secció sindical CGT Bombers Forestals, anem reclamant, des de fa un temps, que la gestió d’aquestes emergències per part de l’AVSRE estiga a l’altura de les circumstàncies actuals. Es necessita un canvi i renovació de conceptes: Un dispositiu d’extinció d’Incendis Forestals, i què actue en diferents emergències en l’àmbit rural, per tal de donar un servei digne i de qualitat, ha d’estar actiu el cent per cent dels 365 dies de l’any.

Considerem que aquest retrocés cap a un Servei D’Emergència a l’altura del nou escenari d’Incendis Forestals amb el context del canvi climàtic que inicia la nova consellera és d’una gran irresponsabilitat política i humana. Dir que la contractació de reforç sols es pot allargar baix una situació d’emergència, a part d’una mala excusa per a un servei d’emergència essencial com aquest, és simplement no ostentar les qualitats necessàries per al lloc que ocupa, ja que deuria saber que el Pla Especial d’Incendis Forestals està actiu els 365 dies de l’any, és no conèixer la realitat del territori valencià i la tendència dels seus Incendis Forestals fora d’estacionalitat (Villanueva de Viver el 23 de març  amb 4.700 hectàrees calcinades de gran valor ecològic) o, fa 3 dies al Saler, amb altes temperatures i vents de ponent a final d’octubre. Ni cap coneixement ni respecte pel Reglament de Bombers Forestals on detalla totes les competències que tenim en el medi natural.

La Consellera no ens ha manifestat cap pla ni iniciativa per millorar aquest servei i millorar la seva gestió que tant ha criticat en les seves primeres intervencions a les corts, no hem obtingut cap informació sobre el 1er Conveni Col·lectiu SGISE ja signat per la part social i empresa.

PER L’ESTABILITAT LABORAL, PERSONAL DE REFORÇ 365 DIES L’ANY PER EL 1er CONVENI COL·LECTIU DELS BOMBERS I BOMBERES FORESTALS

Espacio Publicitario

Deja un comentario