Espacio publicitario

Les ‘Rutes de la memòria’ posen en valor la història d’Alcoi perquè estiga a l’abast del conjunt de la ciutadania i aquells que visiten la ciutat.

Són tres les rutes proposades que corresponen a tres períodes concrets: els fets del ‘Petrólio’ de 1873, els escenaris de la guerra civil i les col·lectivitzacions del moviment obrer de 1974 a 1976

El moviment obrer d’Alcoi ha marcat profundament la identitat d’Alcoi a causa de la industrialització i el seu moviment productiu al llarg del temps. Segons el portaveu de Guanyar Alcoi «és necessari visibilitzar i posar en valor la memòria obrera en l’espai públic i no deixar de banda una part important de la nostra història, ja que les lluites obreres han contribuït de sobre manera en la construcció del nostre estat social democràtic de dret.»

Des de la plataforma ciutadana volen posar en valor la història d’Alcoi i que «estiga a l’abast del conjunt de la ciutadania d’Alcoi i de tot aquell que vinga a visitar la nostra ciutat. Creiem que una bona iniciativa seria poder disposar d’una senyalització dels llocs urbans on es van produir aquests esdeveniments i mitjançant una placa o codi QR facilitar més informació dels fets ocorreguts en els llocs i indicar les rutes disponibles de cada període històric en els fullets oferits per la Regidoria de Turisme» explica Sergi Rodríguez. «A més, estes rutes ja han estat guiades i programades en alguna ocasió i han sigut un èxit» continua Rodríguez.

Les rutes proposades per Guanyar Alcoi com ‘Els llocs de la memòria’ formen part de tres períodes concrets: la ruta dels fets del ‘Petrólio’ de 1873, de la qual ja van presentar un prec per a la seua incorporació a les rutes organitzades des de la regidoria de turisme, la ruta dels escenaris de la guerra i la lluita per la democràcia dels anys 70 amb les col·lectivitzacions i la ruta de la memòria obrera 1974-1976. «Aquestes rutes donarien informació detallada a la ciutadania alcoiana i als visitants dels esdeveniments protagonitzats pels treballadors de la nostra ciutat.» conclou el regidor Sergi Rodríguez.

Sergi_Els llocs de la memòria
Espacio Publicitario

Deja un comentario