Espacio publicitario

La Confederació General del Treball (CGT) denúncia que sindicats majoritaris i patronal han signat un “conveni de traca” en el sector de Transport de mercaderies per carretera al cap d’un any de negociacions.

El Sindicat de transports, comunicacions i mar (STCM) de CGT ha emés un comunicat en el qual denuncia que els sindicats majoritaris i la patronal han signat un “conveni de traca” per al sector de transport de mercaderies per carretera que “torna a vendre als treballadors, al cap d’un any de negociacions per a acceptar el que la patronal els ha posat damunt de la taula des de primer moment”.

El conveni de transports de mercaderies per carretera i la logística de València per als anys 2023-2026 es va signar dilluns passat 6 de novembre, després d’arribar a un preacord el divendres anterior. Des de CGT afirmen que “aquest acord no millora la precarietat, ni l’abús d’hores treballades, la impossibilitat de conciliar la vida laboral i familiar, la perduda de poder adquisitiu”. Representants del STCM de CGT expliquen que el sector cada dia és més precari, amb més obligacions i menys drets, i tot això amb el beneplàcit dels qui signen aquests acords sense embuts, davant la mirada atònita de treballadors i treballadores”. “Es camuflen en dietes, les hores de presència o les hores extres, amb el consegüent frau a la Seguretat Social, empreses domiciliades en províncies on no es realitza l’activitat per a així pagar menys salari i menys cotització, no es respecten temps de conducció i molt menys temps de descans”, segueixen explicant des de l’organització anarcosindicalista, alhora que continuen denunciant que “amb el pas del temps totes aquestes situacions han portat a una «normalitat» quan precisament de normal no té res, portant a beneficiar a la Patronal del Transport de València amb el desconeixement i la divisió entre treballadors del sector, siguen assalariats o autònoms”.

CGT anima als treballadors i treballadores del sector a passar a l’acció, deixar de ser submisos, organitzar-se i lluitar per a millorar les condicions laborals.

Espacio Publicitario

Deja un comentario