Espacio publicitario

La Confederació General del Treball(CGT) de València, en el tercer dia de les Jornades Llibertàries (JJ.LL), ha comptat amb la presència de col·lectius ecologistes com ara Futuro Vegetal i Soulèvements de la Terre

El dimecres 29 de novembre, a l’Octubre CCC (C/Sant Ferran núm. 12, València), s’ha celebrat el tercer dia de les XXV Jornades llibertàries (JJ.LL.) de CGT València, amb una xarrada debat titulada “Desobediència civil per a fer front a l’emergència climàtica”, que ha comptat amb la participació de militants del col·lectiu ecologista d’acció directa Futur Vegetal (FV) i del moviment de resistència francés Soulèvements de la Terre.

D’una banda, FV – que té com a àrea d’actuació i influència l’Estat Espanyol – ha centrat el seu discurs en la desobediència civil i l’acció directa com una via de transformació allunyada del model ecologista basat en les recollides de signatures. Així, FV, desvinculada de la política parlamentària i amb vocació d’incidir en l’Opinió Pública a través dels mitjans de comunicació de masses, “actua mitjançant accions simbòliques de protesta, que van des de llançar pintura en seus de partits polítics i edificis institucionals a boicotejar la volta ciclista a Espanya amb talls de carreteres”.

Per part seua, Soulèvements de la Terre s’ha centrat en la repressió més crua, protagonitzada per policies antidisturbis, tancs llança-magranes, helicòpters, drons i, en definitiva per l’Estat Francés; que s’ha saldat una xifra de 150.000 militants ecologistes represaliats. Finalment, malgrat unes certes diferències estructurals, els dos col·lectius han destacat que troben el seu punt de confluència en què tant FV com Soulèvements de la Terre són, en definitiva, defensores de la vida i del territori.

Les Jornades llibertàries continuen aquest dijous 29 de novembre, a les 18.30, a l’Octubre CCC, amb la presentació i projecció del documental “Salvador Seguí. Història d’un anarcosindicalista” a càrrec d’Emili Cortavitarte, president de la Fundació Salvador Seguí.

Les XXV JJ.LL. sota el lema “Somiant mons, construint alternatives” pretenen, com cada any continuar reflexionant sobre diferents temàtiques, lluites, propostes i moviments actuals des d’una perspectiva anarcosindicalista com apunten des de la federació local valenciana de CGT.

Espacio Publicitario

Deja un comentario