Espacio publicitario

CGT DENÚNCIA L’ABANDONAMENT INSTITUCIONAL DEL SERVEI DE
BOMBERS I BOMBERES FORESTALS DE LA GENERALITAT VALENCIANA PER PART
DEL PP I ELS SEUS SOCIS DE GOVERN.

Fa quasi sis mesos que la consellera de justícia Elisa Núñez, fou nomenada per al seu càrrec. Una de les prioritats estrela, o així pareixia ser en les seues declaracions, seria desfer el desgavell provocat pels antics gestors (el Botànic) que hi havia en la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis D’emergència. En les seues primeres compareixences al ple del consell, aparentava empatitzar moltíssim amb les mancances i injustícies que estaven sofrint el col·lectiu del Servei de Bombers Forestals, sempre amb la màxima de què ella, la Sra Núñez, «sempre ens diria la veritat»… com a reiterat nombroses vegades.

El seu inici en l’escena pública com a gestora, i màxima responsable, del Servei de Bombers Forestals ens ha confirmat, la verdadera «veritat» que la consellera es referia: Les seues limitacions a l’hora d’aprofitar el poc camí fet en donar a aquest Servei Públic Essencial, l’espenta necessària per a adaptar-lo a les circumstàncies i escenari climàtic actual.

Ara, amb mig any de legislatura, la gestió de la consellera no millora. Després de destituir la gerència de la mercantil al complet, nomena com a gerent a una persona que, després de 2 mesos al càrrec, encara no sap per on li bufa el vent, desconeixedor en el camp de les emergències, i del sector públic i el seu funcionament. Núñez no ha presentat cap «Pla Estratègic» oficialment, però per desgràcia estem sofrint el seu pla dia a dia: Abandonament total i absolut de la gestió del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat Valenciana. Sense saber res del procés d’estabilització del personal en frau de llei, sense segona activitat, sense un 1r conveni col·lectiu SGISE que normalitze la legislació laboral de tot el personal, seguim amb la xacra de la temporalitat i de la falta de personal

Ancorats en el passat, pensant els Incendis Forestals com emergències estacionals de l’estiu, quan els exemples estan demostrant el contrari. Impedint l’ocupació de les vacants temporals pel personal fix discontinu, com determina l’última reforma laboral.

Deixant les unitats incompletes a pesar de ser llocs de treballs estructurals, ja inclosos en els pressupostos, és a dir, sense augmentar massa salarial de cap manera, inclús estalviant despeses de formació, uniformitat, etc.

L’actual govern PP-VOX demostra no tenir capacitat de planificació, en abordar la necessària desconnexió de Tragsa de forma «in-extremis», deixant en fora de joc la gestió logística de les emergències. Afectant també l’operativitat del servei precisament en un període de màxima sequera.

CGT denunciem públicament la falta de diligència i resolució per part de PP i els seus socis de govern, com a responsables polítics en la gestió de les emergències. Concretament, el mal ús i l’abandonament institucional d’un Servei Públic Essencial com és el Servei de Bombers Forestals. No tolerarem cap intenció de desprestigiar ni enterbolir de forma bel·ligerant el funcionament dels serveis públics, encara més, quan parlem d’emergències com els Incendis Forestals dins del context d’emergència climàtica en el que ens trobem, jugar amb la vida de les persones, els nostres béns i els nostres boscos és d’una gran irresponsabilitat. És per això que anunciem mobilitzacions per als primers mesos de l’any si no comencem a obtindre respostes a totes les reivindicacions realitzades fins a la data, i canvie l’actitud de ninguneig i desprestigi que demostra cap a la part social l’actual equip de govern.

Espacio Publicitario

Deja un comentario