Espacio publicitario

Sergi Rodríguez, portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi

Al Partit Popular l’incomoda molt el discurs ecologista. Segons la regidora Lírios García és caduc i antiquat. No com el discurs del PP que és superavançat i modern com ja ha quedat palés amb projectes com el de Serelles i la Rosaleda, durant el període del seu govern a la ciutat i que han deixat una petjada avantguardista exemplar. Tan modern com la proposta, afortunadament tombada, d’ubicar un Hotel al cor del parc natural de la Font Roja. Són tan moderns que qüestionen permanentment les iniciatives per ampliar les zones de vianants, de potenciar la mobilitat alternativa a l’ús tradicional dels cotxes i d’altres antigalles que defensa el moviment ecologista.

La regidora Lírios García acusa als ecologistes de tindre por al progrés. I sí, ací ja no tiraré d’ironia i li donaré tota la raó. Li tenen molta por al seu concepte de progrés. Un progrés que no té en compte el cost mediambiental que provoca. Un progrés, que a gran escala ha provocat un canvi climàtic que posa en perill la vida en el planeta i que no prioritza la protecció dels recursos naturals que són indispensables per a la vida. És eixe progrés al qual els ecologistes es neguen a reproduir en l’àmbit local. Perquè, al contrari del que vosté diu, sí que els importa el futur d’Alcoi. Tant que el defensen per damunt dels interessos materials i reproductius d’un sistema qüestionat per la seua capacitat destructiva i la qual hem d’aturar i donar una alternativa si volem assegurar-nos el futur.

Perquè alternatives tenim, el que passa és que vostés no volen escoltar-les, sent vostés els que s’han quedat ancorats en el passat. Des de sempre que no fan més que limitar-se a demanar milions de metres quadrats per a sòl industrial, però sense propostes d’incentivació de la indústria, que no siguen les ja obsoletes dels segles XIX i XX. Milions de metres quadrats imprescindibles, segons vostés, per a fer créixer l’Alcoi industrial; com si la indústria d’ara, la del segle XXI, a l’Europa on estem enclavats, la del coneixement i les noves tecnologies, es mesurara per metres quadrats d’ocupació. Cal tenir sòl industrial? Sí. A Alcoi tenim. Més de 525.000 m² de terreny vacant als actuals polígons industrials de la ciutat. Com també tenim moltes naus industrials buides on s’hauria d’incentivar el seu aprofitament per a la seua reactivació industrial, com així s’ha fet en algun cas de manera exemplar. Com també tenim la possibilitat de tindre més terreny industrial de manera mancomunada en un corredor industrial on el nostre terme i la nostra ciutat poden jugar un paper de capitalitat extraordinari per la seua història, la seua cultura industrial i pel motor del coneixement de la ciutat com ho és el de la Universitat Politècnica i Aitex, per exemple.

Sra. Lírios, el que és important és que lloc per a ubicar indústria tenim al conjunt de la comarca, en un districte industrial major que és el de les Comarques Centrals i en llocs molt més apropiats que no pas damunt de l’aqüífer més gran del territori. Una joia natural que cal protegir per a poder oferir a les futures generacions. L’aigua és imprescindible per a la vida i no estan les coses com per a no donar-li la màxima prioritat de protecció. Serà precís exposar-la a la possibilitat de fer-li malbé, ja que per moltes mesures de seguretat que es puguen fer no ho garantixen al 100%? Sense entrar en el cost econòmic que haurien de pagar tots els alcoians perquè cap empresari estaria disposat a instal·lar-se pagant de la seua butxaca totes les mesures de seguretat i traslladar tots els subministraments que es requerixen des de la ciutat a 8 km de distància. Detalls que posen en entredit la viabilitat d’eixe polígon.

Diga’m, quines de les 44 activitats industrials que, segons vosté, estarien permeses en eixe emplaçament industrial, -ja que 88 n’estarien estrictament prohibides pel seu potencial risc de contaminació-, no podrien ubicar-se als polígons ja existents? Li repetisc, allò important és que els desplaçaments d’uns llocs als altres es puguen fer amb un transport públic de qualitat que cohesione tot el territori. Però no, vostés, torna-li la trompa al xic, «el polígon a la Canal és la solució al problema de la indústria d’Alcoi», i a falta d’argumentaris seriosos el que fan és atacar i intentar desprestigiar el treball en defensa del territori i els seus recursos naturals que fan els ecologistes. Així de moderns són vostés. Lamente Sra. Lírios Garcia que utilitze la seua formació i habilitat política, que no dubte que la té, en insultar al moviment ecologista de manera tan depreciativa com ho ha fet al seu darrer article d’opinió. Ni és just ni s’ajusta a la realitat, ni és propi del seu nivell. Afortunadament, la certesa i la serietat del moviment ecologista s’ha mostrat tan realista davant l’evidència de la progressiva i accelerada destrucció del medi natural que la majoria social ho reconeix, menys vostés està clar.

Espacio Publicitario

Deja un comentario