Espacio publicitario

L’associació memorialista celebra una Assemblea Ordinària per tal d’informar a socis i simpatitzants sobre la pròspera situació en què es troba i el full de ruta que emprén enguany

Cocentaina, 26 de gener de 2024

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina informa sobre l’estat de l’entitat a través de l’Assemblea Ordinària que reuneix a socis i simpatitzants anualment. El passat 24 de gener, el Centre Social Real Blanc, edifici que alberga la seu del Fòrum, va acollir aquesta reunió amb optimisme donat l’augment progressiu que any rere any experimenta l’associació memorialista, tal com va informar el Secretari del Fòrum, Bernardo Reig. En aquest sentit, i encara amb xifres contingudes, l’entitat suma un total de 40 socis, als quals cal afegir els simpatitzants que també hi col·laboren constantment.

Aquesta pròspera situació també permet enfrontar una ambiciosa i sensata tasca de divulgació històrica, finalitat amb la qual va ser creada l’associació, i realitzar-la d’una manera constant, amb una agenda que ocupe tot l’any, i amb una diversitat d’activitats que puguen despertar l’interés d’una cada vegada més gran part de la població, des d’adolescents fins a adults. Per aquest motiu, el President de l’entitat, Àlex Barber, va presentar el full de ruta de les diverses propostes que ocupen el calendari i que van des de presentacions de llibres, passant per la celebració de les III Jornades, enguany dedicades a la repressió dels mestres de la II República, fins a la projecció de pel·lícules, com ara les creades o dedicades a la Transició, entres moltes altres activitats.

Barber també va fer balanç del 2023, una opinió positiva donat l’èxit dels objectius aconseguits i que es posa de manifest amb el full de ruta actual, en el qual es mantenen moltes de les iniciatives ja celebrades amb anterioritat. Així mateix, i dins d’aquestes propostes, es troben iniciatives com la difusió de l’arxiu documental del qual disposa el Fòrum o la recopilació de testimonis que van viure la Guerra Civil i la postguerra, així com la Transició.

La reunió assembleària també va tractar altres assumptes, com l’estat dels comptes de l’entitat, a càrrec del Tresorer, Eugenio Insà, o l’espai de precs i preguntes, on es va compartir l’interés que desperta el model de l’entitat en altres poblacions, com ara Albalat de la Ribera o Sant Joan d’Alacant, per a crear en aquests municipis entitats memorialistes semblants.

Javier Segura  Vocal de premsa del Fòrum MHiD a Cocentaina

Espacio Publicitario

Deja un comentario