Inicio RIBERA ALTA Alginet L’ajuntament d’Alginet adjudica el contracte per a la recollida de fem a...

L’ajuntament d’Alginet adjudica el contracte per a la recollida de fem a la multinacional OHL

0
40

El Ple de l’ajuntament ha aprovat adjudicar a l’empresa que té radicada la seua seu a Madrid el nou contracte per a la recollida de fem i la neteja viària per un total de 693.273,22 € anuals.

L’ajuntament d’Alginet aprovà en el passat Ple Municipal ordinari adjudicar a l’empresa OHL Servicios Ingesan S.A. el contracte l’objecte del qual és la recollida i transport dels residus urbans, així com la recollida selectiva i la neteja viària en el municipi d’Alginet.

D’aquesta manera, la mercantil OHL substituirà a l’empresa VARESER 96 S.L., que era l’anterior adjudicatària, ja que aquesta última ha quedat segona en el concurs celebrat per l’ajuntament.

El nou contracte tindrà un termini de duració de cinc anys, sense possibilitat de pròrroga, a diferència de l’anterior, que era de vuit anys, i amb possibilitat de pròrroga de dos anys addicionals.

Precisament el termini d’execució i la celebració extemporània d’este nou concurs va ser la major crítica que l’oposició li va fer a l’equip de govern, atesa la clara falta de previsió de Sd’A i el Partit Popular a l’hora de fer la licitació del mateix.

Cal tindre en compte que el contracte anterior acabà en juliol de 2019, fa quasi cinc anys, es feu la possible pròrroga de dos anys que contemplava el contracte, fins a juliol de 2021, però a partir d’eixa data, i durant més de dos anys i mig, la prestació del servei ha continuat de manera irregular fins que la nova adjudicatària comence a assumir la prestació amb el nou contracte.

A més a més, des del Grup Municipal Cercle-IdEA es recordà també que la Corporació ja va aprovar també el Pla Municipal de Residus en març de 2021, i que el fet de retardar la nova adjudicació ha retardat la implantació del mateix, el que està suposant un sobrecost per a l’ajuntament.

En qualsevol cas, l’adjudicació del nou contracte comptà amb els vots favorables de tota la corporació, excepte del Grup Municipal Cercle-IdEA que, a més de la crítica a l’equip de govern per la falta de previsió reivindicà la remunicipalització del servei de neteja viària per a assegurar la qualitat del servei i poder millorar les condicions laborals de les treballadores que presten eixe servei.

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR