Espacio publicitario

El canvi en la concessió d’autobús ha provocat canvis en la ruta Alcoi-València, eliminacions d’horari i parades provocant malestar entre els usuaris i usuàries que feien servir aquest servei habitualment

La durada del trajecte de la línia s’ha incrementat fins a 2.30 h fent que es tarde el mateix anant en tren que en autobús; agreujant així, la incomunicació d’Alcoi amb la capital

La línia d’autobusos públics Alcoi-València, més coneguda com a Travicoi, ha canviat de l’empresa Transvia a Alsa, mitjançant una nova concessió de la Conselleria de Transport. Aquest canvi s’ha produït sense previ avís als usuaris i usuàries de la línia, que «del dia a la nit s’han trobat què la línia d’autobusos havia sigut modificada i, a més amb canvis d’horaris i de parades, deixant a molts viatgers sense poder pujar a l’autobús i havent de recórrer a altres transports.» assenyala el portaveu de la Plataforma ciutadana, Sergi Rodríguez Castelló.

La nova línia que substituïx a l’anterior, a més, es tracta d’una ruta amb parada en Alcoi, Cocentaina, Muro, Albaida i Xàtiva o Gandia, fent que els trajectes duren 2.30 h i amb sols dos viatges directes al dia Alcoi-València. «A més, s’ha eliminat la parada d’Ibi, deixant a la població sense servei, a Alcoi les parades de l’Uixola i el Teix, també han sigut eliminats i a València s’ha eliminat la parada de Plaça Espanya i de l’Hospital de la Fe, fent que les persones que utilitzaven este servei per anar a l’hospital per motius mèdics o a visitar familiars no el puguen utilitzar.» argumenta Rodríguez.

«Molts estudiants s’han queixat del canvi de ruta que fa que s’eternitze el seu viatge fins a la capital. Evidentment, és necessària una connexió Alcoi-Gandia, però no a cost d’empitjorar el servei que ja teníem. A més a més, han deixat de funcionar els bons jove que estaven vigents fins a juny i tampoc s’accepte el carnet jove i el carnet de família nombrosa. Un fet totalment inadmissible.» afegeix Rodríguez.

Davant d’aquest canvi, ni les diferents empreses, ni la Conselleria de Transport han avisat a la ciutadania dels canvis que s’han produït, augmentant el malestar per l’empitjorament del servei públic. «Ací veiem una falta greu per part del govern d’Alcoi al no estar actuant amb contundència i urgència per a reclamar a la Conselleria de Transport que, almenys, la ruta siga la mateixa que amb la concessió anterior.» puntualitza Rodríguez. Des de Guanyar Alcoi ja van denunciar fa poc l’estat de l’Estació d’Autobusos i la manca de senyalització i informació, que continua sense ser arreglada, ja que a l’estació no hi ha cap cartell informatiu que avise dels canvis produïts en aquesta línia.

Des de la plataforma ciutadana denuncien que «s’ha d’apostar pel transport públic i de qualitat, millorar el servei perquè siga la millor opció abans que el transport privat i, a més aquest tipus de canvis no fan més que agreujar la incomunicació de la nostra ciutat.» conclou Rodríguez.

Espacio Publicitario

Deja un comentario