Espacio publicitario

Guanyar demana que l’ecoparc mòbil torne al Centre

Amb l’anul·lació de la peatonalització l’ecoparc mòbil ha deixat d’instal·lar-se a l’avinguda País Valencià. Guanyar Alcoi demana que es prioritze un servei que facilita la separació de residus a unes poques places d’aparcament i que es torne a posar en marxa el servei al Centre.

La deficient gestió del govern de Toni Francés en exposar documentació insuficient a la consulta pública del procés participatiu de l’anterior ordenança de conversió en zona de vianants del Centre ha provocat, que el trànsit rodat i l’aparcament de cotxes hagen tornat als carrers del Centre amb tots els seus perjudicis derivats. Un d’ells és que el servei d’ecoparc mòbil que es prestava dins del contracte de neteja i recollida de residus i que se situava en l’avinguda del País Valencià del primer dilluns fins al primer diumenge del mes s’ha deixat de prestar.

En la primera reunió de la mesa de mobilitat convocada el passat dilluns 29 de gener per a tractar la redefinició de la conversió en zona de vianants del Centre el govern va presentar la planificació del nou procés participatiu i la seua calendarització. Amb els terminis plantejats pel govern les noves restriccions de trànsit que es puguen acordar tardaran més de sis mesos com a mínim en posar-se en marxa.

Des de Guanyar Alcoi consideren que aquest servei plantejat com a dinamitzador en la correcta gestió dels residus, que proporciona a la ciutadania una infraestructura propera per a poder facilitar la separació dels residus és positiu i que s’hauria de prioritzar la seua instal·lació a l’espai ocupat per aparcaments.

El grup municipal de Guanyar Alcoi proposarà al govern que s’estudie la tornada de l’ecoparc mòbil al Centre. En paraules de Mari Carmen Paredes: «creiem que el veïnat del Centre no es mereix que el perjudiquen encara més. Que el govern ho haja fet malament amb la peatonalització no vol dir que haja de fer-ho malament en açò també. Per això demanem que s’estudie com tornar a instal·lar l’ecoparc mòbil que venia habilitant-se a l’avinguda País Valencià. És una qüestió de prioritats i nosaltres tenim clar que facilitar la correcta gestió dels residus ha d’estar per damunt que l’augment de l’ús del cotxe a la ciutat».

Espacio Publicitario

Deja un comentario