Inicio RIBERA ALTA Alginet El grup municipal Cercle-IdEA demana a l’alcaldessa d’Alginet la destitució del Primer...

El grup municipal Cercle-IdEA demana a l’alcaldessa d’Alginet la destitució del Primer Tinent d’alcalde

0
15

El conjunt dels grups de l’oposició demanen també que es revisen els rebuts anul·lats en el seu dia, i que es depuren responsabilitats per “l’amnistia fiscal” que suposà l’anul·lació de rebuts per un import de quasi dos milions d’euros.

La notícia apareguda en premsa a principis de març, en relació amb la publicació en la pàgina web de l’Agència Valenciana Antifrau d’un informe sobre l’ajuntament d’Alginet, ha motivat que en el Ple Municipal d’este mes l’oposició tornara a demanar responsabilitats a l’alcaldessa, Elia Ferrer, per l’anul·lació dels rebuts que es portà a cap durant la passada legislatura, quan ella era la regidora d’Hisenda, en el govern que conformaven Socialistes d’Alginet i el PP.

En concret, l’informe que publicava l’Agència Antifrau, era el resultat de la investigació que aquesta agència inicià arran d’una denúncia per l’anul·lació del deute d’un regidor de l’equip de govern.

En el dit informe l’Agència Antifrau donava compte que amb la dita investigació havia descobert “anomalies, deficiències i incompliments significatius” en la gestió municipal, i li demana al Tribunal de Comptes que determine si existeixen responsabilitats comptables.

Així mateix, l’informe de l’Agència Antifrau també recomanava a l’Ajuntament d’Alginet que revise l’anul·lació dels rebuts que va fer l’anterior alcalde a un regidor del seu equip de govern, a fi de “rehabilitar el deute tributari corresponent que haurà d’incloure els corresponents recàrrecs i interessos meritats.

Per aquest motiu des dels grups de l’oposició consideren que l’ajuntament no hauria de revisar només els rebuts d’este regidor, sinó la totalitat dels que es van anul·lar, a fi de vore quins més es podrien rehabilitar i minorar així el menyscapte que ha sofert la hisenda local.

A més, l’informe detalla també una sèrie d’investigacions que l’Agència Antifrau hauria fet en relació amb el dit regidor, de les quals el grup municipal Cercle IdEA considera que es pot concloure que aquest regidor hauria tingut “una actitud obstruccionista, dilatòria i amb clara voluntat de no voler fer front a les seues obligacions tributàries” davant la hisenda local.

D’aquesta manera, davant la clara falta d’exemplaritat que li és exigible a un càrrec públic, aquest grup municipal li demanà a l’Alcaldessa que li exigisca al dit regidor la seua dimissió o, en cas de no fer-ho, que el destituisca del càrrec de Tinent d’Alcade i li retire les competències delegades que manté actualment.

Alginet, a 1 d’abril de 2024

Grup Municipal Cercle-IdEA Alginet

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario

RTVP & Tu Portavoz

Síguenos en nuestro canal de Telegram

Únete al Canal
CERRAR