Espacio publicitario

La Confederació General del Treball (CGT) denúncia davant les dades d’accidentalitat i mortalitat existents en l’àmbit laboral que “no som números” i planteja el 29 d’abril una jornada de formació sobre prevenció de riscos laborals i una “acció sorpresa” a les 13 h en la plaça de la Reina de València.

CGT València ha emés un comunicat en el qual denuncia que l’any 2023 les morts en el treball han augmentat fins a aconseguir la xifra de 721 persones que van perdre la vida mentre feien el seu treball “superant les 30.000 en els últims 30 anys”. Estadístiques de sinistralitat que revelen que els accidents in itinere han augmentat un 9%, “focalitzant el seu augment en sectors precaris com el comerç i l’hostaleria” tal com remarquen des de l’organització anarcosindicalista. Referent a les causes dels accidents laborals destaca que la primera siga el sobreesforç físic, quasi un 30%, la qual cosa per a CGT “deixa clar que els infernals ritmes de treball que s’estan imposant tenen una incidència directa i negativa sobre la salut”.

Davant aquestes dades, CGT ha convocat el dilluns 29 d’abril, en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, una jornada de formació sobre prevenció de riscos laborals que comptarà amb la presència de Julio Fuentes, tècnic superior en aquesta matèria, amb la qual pretenen fer veure que “la salut no és solament el benestar físic i que aquesta ha de ser entesa com el benestar físic, social i mental”. Miguel Rodríguez, secretari d’acció sindical de CGT València, afirma que “els coneguts riscos psicosocials són una assignatura pendent tant per a les empreses com per a la mateixa Inspecció de Treball, que hauria de sancionar a tota empresa que no analitze aquests riscos o no prenga mesures correctores per a aquests”.

A més de la jornada de formació, CGT València ha anunciat que també realitzarà una acció sorpresa per a denunciar que “la classe treballadora no pot continuar permetent que les empreses ens tracten com a objectes d’un sol ús”. L’organització anarcosindicalista afirma que davant l’augment de la sinistralitat laboral “s’ha de lluitar tant en les empreses com fer front els governs perquè no som números, som persones, i cal exigir la màxima seguretat, el compliment estricte de la normativa en aquesta matèria i la seua millora en tots els centres de treball”.

Espacio Publicitario

Deja un comentario